kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Medvedev: Füze kalkanı planı, tüm Avrupa'nın güvenliğine aykırı
17:33
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ABD'nin Doğu Avrupa'ya yönelik füze kalkanı projesini eleştirerek, Washington'un bu çabasının tüm Avrupa'nın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Medvedev, Rusya'nın öncülük yaptığı Kuzey Akımı doğalgaz boru hattı projesinin de politik malzeme yapılmaması için çağrıda bulundu.

Ülkenin Hantı-Mansiysk kentinde düzenlenen Rusya-AB Zirvesi çerçevesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Medvedev, ABD'nin füze kalkanı sistemiyle ilgili planlarının tüm Avrupa'nın güvenlik ilkelerine aykırı olduğunun altını çizdi. Medvedev, "Biz üçüncü tarafın füze kalkanı planına çok şüpheyle yaklaşıyoruz ve bu fikri zararlı buluyoruz. Çünkü bu Avrupa kıtasında güvenliğin desteklenmesini öngören projelerin ve küresel güvenliğin sağlanmasına ters düşmekte" dedi.

Rus lider, Kuzey Akımı doğal gaz projesinin ticari amaçlı olduğunu ifade ederek konunun politik malzeme olarak kullanılmaması gerektiğinin altını çizdi. Medvedev, " Ticaret amaçlı olan bu projenin siyasileştirilmemesi lazım. Çünkü bu proje tüm Avrupa'nın enerji güvenliğinin sağlanmasını öngörmekte" şeklinde konuştu.