kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Zinayla suçlamaya tazminat gerekmez

ANKA
Yargıtay, açılan boşanma davasında eşini zina yapmakla suçlayan kocanın tazminat ödemeye mahkûm edilemeyeceğine karar verdi..
Kocasının açtığı boşanma davasında kendisini zina yapmakla suçladığını ancak bu iddiasını kanıtlayamadığını belirten kadın, tazminat talebiyle dava açtı. Kadını haklı bulan mahkeme, kocasını tazminat ödemeye mahkûm etti. Ancak Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, açılan boşanma davasında eşini zina yapmakla itham eden kocanın tazminat ödemeye mahkûm edilemeyeceğine karar verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU
Olay şöyle gelişti: Davacı kadın S.M., kocası Z.M.'nin açtığı boşanma davasına ilişkin dilekçesinde kendisini zina yapmakla suçladığını ve bu iddialarını kanıtlayamadığını belirtti. S.M. söz konusu beyanları kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirdiğini belirterek manevi tazminat talebiyle dava açtı. Mahkeme, S.M.'nin kocasını tazminat ödemeye mahkûm etti. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise yerel mahkemenin kararını bozarak, "Söz konusu beyanların kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilmesi mümkün değildir" dedi.

'ZİNAYA ŞAHİT OLDUM'
Davacı koca Z.M., boşanma davasındaki dava dilekçesinde, yurtdışında doğup büyüyenler gibi serbest hareket etmesinden kaynaklanan geçimsizlik bulunduğu eşinin "Benden sana aile olmaz, git başının çaresine bak" biçiminde haber yolladığını ileri sürmüştü. Boşanma davasının duruşmalarında da 62 yaşından sonra ayrılmak istemesinin mutlaka bir sebebi olduğunu söyleyen davacı koca, "Ben davalının zina yaptığına bizzat şahit olduğum için bu davayı açtım" diye ifade vermişti.