kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mücevherler bankada çıktı

Ferit ZENGİN İSTANBUL - SABAH
Kimsesiz yaşlıları öldürüp, mallarına konan Hizbulemlak çetesinin çaldığı mücevherler, çete lideri Çetin Acar'ın kız kardeşinin kasasında bulundu..
İstanbul polisinin, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir operasyonla çökerttiği "Hizbul-emlak" çetesiyle ilgili soruşturma sürüyor. 13 çete üyesiyle birlikte tutuklanan çete lideri Çetin Acar'ın, Sadullah Paşa'nın gelini Vanda Ayaşlı Esen'in ölümünden sonra, Beyoğlu Ziraat Bankası'ndaki kiralık kasasını açıp, 10 milyon YTL değerindeki mücevherle, Berlin Antlaşması'nın orijinal metnini aldığı belirlenmişti. Soruşturmayı bu yönde yoğunlaştıran polis, mücevher ve belgelerden oluşan koleksiyonu, çete liderinin kız kardeşi Yaşar Acar adına kiralanan Ziraat Bankası Kocamustafapaşa Şubesi'ndeki banka kasasında buldu.

TOPLAM DEĞERİ 10 MİLYON YTL
Kasadan çıkan broşta, Yaşar Acar'ın siyahbeyaz bir resmi olduğu tespit edildi. Yetkililer, Acar'ın, "banka görevlilerinin dikkatini çekmemek ve malzemelerin kendisine ait olduğu görüntüsünü vermek için Esen'in fotoğrafını broşun üzerinden çıkarıp, kendi fotoğrafını koyduğunu" açıkladı. Polis, kasanın açılmasını ve eşyaların sayımını kamerayla saniye saniye kaydederek mahkemeye gönderdi. Uzmanlar, kasadan çıkan mücevherlerin piyasa değerinin 10 milyon YTL olduğunu açıkladı. Yılan başlı bileziği Esen'in dans ederken taktığı ve çok sevdiği öğrenildi. Öte yandan söz konusu kasada 250 bin dolar olduğu iddia edilmişti. Ancak bu para kasadan çıkmadı.
Haberin fotoğrafları