kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çatışmada arada kaldı, can çekişiyor

Deniz DERİN SABAH
Kumkapı'da iki grup, sokakta oynayan çocukları hiçe sayarak silahlarına davrandı. Başından yaralanan 5 yaşındaki Ü.B. ölüm kalım savaşı veriyor..
Silahlı iki grup önceki akşam saat 20.30 sıralarında İstanbul Kumkapı'da Nişanca mahallesi Hemşire Sokak üzerinde karşı karşıya geldi. Sokakta oynayan onlarca çocuğa aldırmayan şehir eşkıyaları, birbirlerine kurşun yağdırdı. Silahlardan çıkan kurşunlardan birinin hedefi ise 5 yaşındaki Ü.B. oldu. Küçük çocuk, bir kurşunun başına isabet etmesi sonucu kanlar içinde yere yığılırken devam eden çatışmada 16 yaşındaki B.A. da kolundan yaralandı. Çatışmanın ardından polisin olay yerine gelmesi üzerine çatışanlar kaçışmaya başladı. Polis silahlı çatışmaya girdiğini tespit ettiği 5 kişiyi gözaltına aldı.

KURŞUN SAĞ KULAĞINDAN GİRDİ
Sokak çatışmasının bitmesinin ardından 5 yaşındaki küçük çocuk ile B.A. yakınları tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kolundan yaralanan B.A. ilk tedavisinin ardından taburcu edilirken küçük çocuk yoğun bakım ünitesinde kontrol altına alındı. Doktorlar, kurşunun, ölüm kalım savaşı veren Ü.B.'nin sağ kulağının altından girip çıktığını ve durumunun kritik olduğun bildirdi. Küçük çocuğun amcası Ayvaz B. şehir eşkıyasına lanet yağdırdı. Amca, iki grubun daha önce de birbirleri ile çatıştığını anlatarak şöyle dedi: "Adamlar sokakta oynayan çocuklara hiç aldırış etmedi. Çatışmaya girenlerden biri sokaktaki kamyonun altına uzanarak ateş etmeye başladı. Onun açtığı ateş sonucu yeğenim yaralandı. Böyle bir şeyin olacağı belliydi. Polis gerekli müdahaleyi yapmıyor. Kumkapı yaşanmayacak bir hal aldı."