kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dünya artan petrol fiyatlarına ateş püskürdü

MAHMUT SANCAK
Tüp fiyatları patladı
ÇOĞUNLUĞU öğrenci yurtlarında kalan üniversiteliler artan petrol fiyatları nedeniyle adeta patlayan tüp gaz fiyatlarını protesto için Nepal'in Katmandu kentinde sokaklara indi. Nepal'de süper benzin ve dizelin litre fiyatları ise yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Kamyoncular trafiği durdurdu
ARTAN
yakıt fiyatlarından en çok etkilenen Fransız kamyon şoförleri ülkenin farklı noktalarında yolları trafiğe kapadı. Kamyoncular artan petrol fiyatlarının vergilerle birleşmesiyle taşımacılık sektörünün zor bir döneme girdiğine işaret etti. Açıklamada hükümetin sektöre acil yardımda bulunması gerektiği ifade edildi.

Otoyolda 30 km. kuyruk oluştu
İSPANYOL lojistik şirketleri başkent Madrid yakınlarında bulunan ülkenin en yoğun trafiğine sahip otoyolunu trafiğe kapadı. Kamyoncular artan petrol fiyatlarının kendilerine getirdiği yükün hükümet tarafından hafifleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Protestolar nedeniyle İspanya, Fransa sınırında 30 kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu.

Petrol fiyatları, Cidde'de bugün masaya yatırılıyor

YUKSELEN petrol fiyatlarına çözüm bulmak amacıyla petrol üreticisi ve tüketicisi ülkeler, hafta sonu Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya geliyor. Üreticiler ve tüketiciler petrol fiyatlarındaki yükselişten birbirlerini sorumlu tutmaya devam ederken, bugünkü toplantıyı organize eden Suudi Arabistan'ın, toplantıda Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) petrol arzında artışını düzenlemesi mümkün görünmüyor. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, petrol fiyatlarının 6 Haziran'da bir gün içerisinde 11 dolar birden artarak piyasaları sarsması üzerine, petrol üreticisi ve tüketicisi ülkeler ile büyük petrol şirketlerinin yöneticilerini toplantıya çağırdı. Petrolün varil fiyatının bir yılda iki kattan fazla artarak 140 dolara yaklaşması, Brüksel'den Bangkok'a bütün dünyada protesto gösterilerinin yolunu açtı.

Vergi indirimi istiyorlar
FİLİPİNLERİN başkenti Manila'da halk artan petrol fiyatlarını protesto için sokaklara döküldü. Özellikle taşımacılık sektöründen çeşitli gruplar hükümetin petrol ürünlerinden aldığı vergileri indirmesi için çağrıda bulundu. Ülkede benzinden yüzde 12 vergi alınıyor.
Haberin fotoğrafları