kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Forum Trabzon'un açılış törenine Başbakan Erdoğan, Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da katıldı.

"Rusları Trabzon'a alışveriş turları ile geri getireceğiz"

MENEKŞE ATASELİM TRABZON
Multi Turkmall CEO'su Levent Eyüboğlu, "Forum Trabzon'a bu kış Batum, Soçi gibi kentlerden alışveriş turları başlayacak. Ayağı kesilen Ruslar da Trabzon'a geri gelecek" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Rusları Trabzon'a alışveriş turları ile geri getireceğiz"
Türkiye'de bugünü kadar yaptığı yatırım tutarı 3.5 milyar Euro'ya ulaşan Multi Turkmall'un CEO'su Levent Eyüboğlu, Karadeniz'in kendi alanındaki en büyük yatırımı olan Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'nin bölgenin ticaret potansiyelini artıracağını söyledi. 140 milyon Euro yatırımla hayata geçirilen projenin açılışı dün Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle gerçekleşti. Törende soruları yanıtlayan Eyüboğlu, Trabzon'u yurt dışından gelecek ziyaretçilere de yönelik bir kent olarak seçtiklerini belirterek, "Forum Trabzon; yalnız Türkiye içinde değil, Gürcistan ve Rusya'nın yakın noktaları için de en büyük proje oldu. Bu kış Batum ve Soçi gibi noktalardan Forum Trabzon'a alışveriş turları başlatacağız" diye konuştu.

ZENGİNLER GELİR
Eyüboğlu, Forum Mersin'e kasımdan beri turlarla Suriye'den toplam 400 otobüs ziyaretçi geldiğini belirterek, "Hedefimiz bu sayıyı bin otobüse yükseltmek. Trabzon için de aynı potansiyel söz konusu" diye konuştu. Trabzon'un Rusya ve Gürcistan ile olan ticari ilişkisinin geçmişteki canlılığını yitirdiğini hatırlatan Eyüboğlu, "Ayağı kesilen Rusları alışveriş turizmi ile geri getirmek istiyoruz. Hem de bu kez zengin olanlar para harcamaya gelecek. Kışın turlara başlarız" dedi.