kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hikmet Tanrıverdi

'Bu saatten sonra ancak çekilme olur'

İHKİB başkan adayı Hikmet Tanrıverdi, salı günü yapılacak birlik seçimleri için artık adaylar arasında birleşme olamayacağını belirterek "Seçim alanı çok dar. Kulis yapılırken istenmeyen olaylar yaşanabilir" diye konuştu..
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) başkan adaylarından Hikmet Tanrıverdi, salı günü yapılacak dört adaylı seçim öncesinde artık adaylar arasında birleşmenin zor olduğu mesajı verdi. 'Kapımız herkese açık' diyen Tanrıverdi, "Ama bu saatten sonra yaşanacak olan birleşme değil, seçimden çekilme olur" dedi. Tanrıverdi, seçim günü için de bazı çekinceleri olduğunu dile getirdi. Seçimlerin İHKİB'in de içinde yer aldığı Dış Ticaret Kompleksi yerine daha rahat başka bir mekânda yapılması için Dış Ticaret Müsteşarlığı'na başvurduklarını ama henüz yanıt gelmediğini belirten Tanrıverdi, "Seçim alanı çok dar. Dört adaylı bir seçim ve çekişme var. Yaklaşık 2 bin gibi de yoğun bir katılım bekliyoruz. Mali genel kurul önceden yapıldı ve buna rağmen bütün gün seçim için orada geçirilmek zorunda. Adaylar ve destekçileri seçim günü kulis yaparlarken, istenmeyen olaylar yaşanabilir" diye konuştu. Seçimden sonra bütün adayların sektör için çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyleyen Tanrıverdi, "Geçmiş için 'yaşandı ve bitti' deyip, kısır kavgaları bir kenara bırakmalıyız. Herkes sektörün sorunlarının çözülmesi için emek vermeli" dedi. Seçilmesi halinde asıl çalışma döneminin ekim ayında başlayacağını anlatan Tanrıverdi, "Yaz nedeniyle sektörde tatil havası olacak. Ardından da ramazan ayı gelecek. Bu nedenle ekim ayına kadar daha önceden açıkladığımız projeleri uygulanır hale getirmek için iyi bir çalışma dönemi geçecek" şeklinde konuştu.

ASIL ÇALIŞMA EKİMDE
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) hazırlayacağı sektörün 2015 ve 2023 projeksiyonlarının belirleyecek çalışmaya doğrudan katılımcı olacaklarını söyleyen Tanrıverdi, "Uzakdoğu ile fiyat rekabetinin yapılamayacağı artık belli. Yapmak demek Türkiye'yi 15-20 yıl geriye götürmek anlamına geliyor. Bizim asıl rakibimiz Akdeniz Çanağı ülkeleri. Sektörü buna hazırlayacağız" diye konuştu. Eximbank'ın sektöre daha iyi hizmet vermesi için girişimlerde bulunacağını ve Vadeli İşlemler Borsası'nın sektöre kaynak yaratabilmesi için proje geliştirdiğini kaydeden Tanrıverdi, Laleli ve Osmanbey'deki işyerleri için de ihracat antrepo yapılması için çalışacaklarını anlattı. Küçük firmalar için büyük katkısı olacağına inandığını söylerdiği projeyi Tanrıverdi, "Gümrük memuru da olacak. Satış, doğrudan antrepoların içinden yapılacak. Böylelikle sorunsuz biçimde bavul ticareti hızlı bir şekilde yapılacak" diye konuştu. Yönetim kurulu listesinde bayanlara ve gençlere de yer verdiğini belirten Tanrıverdi, "Bize Malatyalılar Grubu diyorlar. Listemdeki Malatyalı sayısı üç" dedi.