kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Komisyon CHP'li Sav'ın dinlendiği iddialarını araştıracak

Yeni Haber
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarını araştırmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 milletvekilinden oluşacak komisyon 3 ay boyunca dinleme iddialarını araştıracak.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, parti genel merkezindeki makamında Bolu eski valisi ile yaptığı görüşmenin basında yer alması üzerine ortaya atılan dinleme iddiaları, AKP'nin verdiği araştırma önergesiyle Meclis gündemine de gelmişti. Telekulak iddiaları iktidarla muhalefet arasında sert tartışmalara neden olurken, Sav'ın yasadışı dinlendiği iddiasının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar da Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı. Karara göre araştırma komisyonu 16 milletvekilinden oluşacak ve 3 ay boyunca iddiaları araştıracak. Komisyonun çalışma süresi ise Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip üye seçimi tarihinden itibaren başlayacak. Meclis'teki siyasi partilerin ise önümüzdeki günlerde komisyona üye bildirmeleri bekleniyor.

Bu arada zeytin ve zeytinyağı ile diğer bitkisel yağların üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun görev süresinin 11 Haziran 2008 tarihi itibariyle 1 ay süreyle uzatıldığına ilişkin karar da Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

(ANKA)