kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başbakan Erdoğan makinist oldu

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Hafif Raylı Sistemi (BursaRay) Doğu Etabı'nın açılışı dolayısıyla Arabayatağı Metra İstasyonu'ndan bindiği treni Şehreküstü İstasyonu'na kadar kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle Yıldırım etabındaki metro seferleri bir süre aksadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Başbakan Erdoğan'ın geleceği güzengahlarda görev alan polisler, çevrede kuş bile uçurtmadı.
Arabayatağı Bursaray İstasyonu'nda saatler öncesinden görev alan polis, metro istasyonu girişindeki tabeladaki kağıdı bile temizletti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Arabayatağı Metro İstasyonu'na gelen Başbakan Erdoğan, görevli makinist tarafından çiçeklerle karşılandı. Ardından vatandaşların alkışları arasında makinist bölümüne geçen Başbakan Erdoğan, vatman koltuğuna oturdu ve 'Herkes pozisyonunu alsın, trenimiz hareket edecek' anonsu yaptı. Daha sonra Başbakan Erdoğan treni hareket ettirdi.

Erdoğan'ın bulunduğu vagona sadece Anadolu Ajansı ve TRT muhabirleri alınırken diğer gazeteciler arka vagona alındı.

Başbakanlık otobüsü de karayoluyla trene eşlik ederken otobüsten 'Bursaray trenini Başbakan Erdoğan kullanıyor' anonsları yapıldı.
Güzergah boyunca vatandaşları selamlamayı da ihmal etmeyen Başkan Erdoğan Şehreküstü İstasyonu'nda trenden indi. Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Başbakan Erdoğan'a ayaküstü Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi.

Erdoğan, ardından partisinin il başkanılığına uğradı. Başbakanlık otobüsüne binen Erdoğan, Kent Meydanı'na gidinceye kadar yine çocuklara oyuncak dağıttı.

CİHAN