kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Baykal Uzunçiftlik beldesinde düzenlenen törende tapusunu verdiği bir ailenin bebeğini kucağına alarak sevdi. (Fotoğraf: AA)

"Türkiye'nin karışması Gül'ün seçimi ile oldu"

CHP lideri Baykal, "Siyasi çalkantı kapatılma davasıyla başladı" diyen Gül'e, "Bir başkası da Türkiye'nin karışması senin cumhurbaşkanı seçilmenle başladı' diyebilir, yanlış olmaz" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti kapatma davasının açıldığı 14 Mart 2008 tarihini "Türkiye'de siyasi çalkantı o gün başladı" diye niteleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Sanık psikolojisinin ötesine geçememiş" diye tepki gösterdi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın AKP'nin kapatılma davası sürecinde erken seçimi gündeme getirmesini de, "Dokunulmazlık zırhını korumaya çalışıyor. Zırhı olmazsa uzun süre ayakta kalamaz" diye yorumladı. CNN Türk'te yayınlanan 'Ankara Kulisi' programına katılan Baykal, güncel konularla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

* (Gül'ün kapatılma davasının açıldığı tarihi 'siyasi çalkantı o gün başladı' diye nitelemesi üzerine) Bu tavır kapatma davasına muhatap olan insanların savunma halidir. 14 Mart başlangıç mı sonuç mu? Türkiye'yi 14 Mart'a getiren süreç yok mu? Bunu söylüyorsanız sanık psikolojisinin ötesine geçememişsiniz demektir. 'Türkiye'nin karışmaya başlaması senin cumhurbaşkanı seçilmenle başlamıştır' diyebilir birisi ve öbür hükümden daha yanlış olmaz.

DOKUNULMAZLIK ZIRHI

*
Cumhuriyet tarihinde seçimden bir yıl sonra seçimi yenileme ihtiyacı ortaya çıkmamıştır. Ama seçim söz konusu niye biliyor musunuz? Çünkü Erdoğan'ın dokunulmazlık zırhı olmadan uzun süre ayakta kalması mümkün değil. Koca parlamento, AKP'nin büyük çoğunluğu bir daha gelemeyeceğini bilerek cümbür cemaat seçime gidecek. Ve trenden inmekle tehdit edilecek.

* Türkiye'de ne seçime gidilmesini gerektiren koşul var ne de AKP'nin buna ihtiyacı var. Seçim sadece başbakanın kişisel korunma ihtiyacı nedeniyle gündeme gelecektir. Yoksa yeni parti kurulabilir. .

* AKP çoğunluğu 'evet biz seçim istiyoruz' derse biz hazırız. Biz seçim kampanyamızı açtık.

* (Bahçeli'ye yanıt) AKP'nin klonlanmasına yönelik ihtiyaç olduğu kanısında değilim. Partiler kurulur kapatılır ama cumhuriyeti, rejimi, demokrasiyi düşünmeliler. ANKARA