kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

'Karaoğlan gitti Sarıoğlan geldi'
KARS
ve Ardahan'da temaslarda bulunan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 1972'de Bülent Ecevit'e "Karaoğlan" adını veren 84 yaşındaki Şehzade Şahin'i Susuz ilçesindeki evinde ziyaret etti. Sezer'in elini öptüğü Şahin, "Ecevit öldüğünde çok üzülmüştüm. Ama artık gözüm arkada değil. Karaoğlan gitti ama yerine Sarıoğlan geldi. Artık Sarıoğlan var" dedi. Sezer de, "Sizden el aldık, çok mutluyum" karşılığını verdi. Bu arada DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve arkadaşları, yurtdışı seçim bölgesi oluşturularak, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının oylarıyla 10 milletvekilinin seçilmesini öngören kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu.

Aleviler Time dergisine haber oldu
ABD'NİN
dünyaca ünlü Time dergisi son sayısında Türkiye'deki Alevileri işledi. "Kartpostal: İstanbul" başlıklı yazıda, Aleviler, Türkiye'nin çağdaş Müslüman azınlığı olarak tanıtıldı. İstanbul Okmeydanı'ndaki Cemevi'nden bir semah görüntüsüyle süslenen Pelin Turgut ile Nathan Thornburg imzalı yazıda, Türkiye'de Aleviliğin üçüncü bir yol olarak dikkat çektiği vurgulandı. Yazıda, "Onlar Müslüman. Ancak ilerici bir doktrinleri var. Eşcinsel haklarına karşı duyarlılar. Kürtajı benimsiyorlar. Kadınlara eşit haklar verilmesinden yanalar. Türkiye'de şu an siyasi İslam ve katı laikçilik anlayışı şeklinde kendini gösteren kimlik krizi tartışmasında, Aleviler hümanizme, dine (mezheplerine) ve modernizme bağlılk anlamında üçüncü bir yol sunuyorlar" ifadeleri kullanıldı.

Toptan: Filyos'u kalkındıracağız
TBMM
Başkanı Köksal Toptan, "Önümüzdeki süreçte Filyos Vadisi, Türkiye'nin en kalkınmış yeri olacaktır'' dedi. Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde, İstanbul Akfırat belde belediyesince yaptırılan Köksal Toptan Parkı ve Tören Alanı'nın açılışına katılan Toptan, yeni yatırımlarla bölgenin çok iyi korunması ve kullanılması gerektiğine işaret ederek "Önümüzdeki süreçte Filyos Vadisi, Türkiye'nin en kalkınmış yeri olacaktır. Kentte önemli pek çok işi başlatacağız" dedi.

DTP'den AKP'ye koşullu destek
HÜKÜMETİN
kapatma davası nedeniyle TBMM'yi çalıştırma kararına DTP'den koşullu destek geldi. DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, "Yeni anayasayı getirsinler hep beraber çalışalım. Aksi halde itiraz edeceğiz" dedi. CHP, hükümetin bu girişiminin, milletvekillerini Ankara'da 'ellerinin altında tutmak için başvurulan bir yol' olduğunu savunuyor. MHP ise Meclis'in istediği zaman toplanabildiğini, böyle bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını bildirdi. Demirtaş, TBMM Başkanı Köksal Toptan'la önceki yapılan görüşme için de "Ülke gündemi böyleyken bu kadar sıradan bir toplantıya anlam veremedik" dedi. Hazal ATEŞ
Haberin fotoğrafları