kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Panel radyatör üretimini Türkiye'ye kaydırıp ciroyu iki katına çıkaracağız"

EBRU ERDOĞAN
İtalyan Ferroli, çelik panel radyatör üretimini Türkiye'ye taşıyacak. 2010'dan itibaren tüm üretimin yapılacağı Türkiye'de ciro iki katına çıkıp125 milyon Euro'ya ulaşacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Panel radyatör üretimini Türkiye'ye kaydırıp ciroyu iki katına çıkaracağız"
İtalyan ısıtma ve klima üreticisi Ferroli, yılbaşından itibaren faaliyete geçen Düzce'deki fabrikasına, panel radyatörle ilgili tüm üretimi taşıyacak. 2010 yılından itibaren tüm çelik panel radyatörleri Türkiye'de üretecek olan şirket, son beş yıldaki yatırım bütçesinin yüzde 20'sini de Türkiye'ye ayırdı. Ferroli İhracattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maurizio Foglia, bu üretimle 60 milyon Euro olan Ferroli Türkiye'nin cirosunun birkaç yıl içinde 125 milyon Euro'ya çıkacağını söyledi. İtalya'nın Verona kentinde Türk gazetecilerle bir araya gelen Foglia, Düzce'de 30 milyon Euro harcadıkları fabrikanın 500 bin metrelik radyatör kapasitesi olduğunu ifade etti. Ferroli'nin 622 milyon Euro ciroyla dünya pazarında altıncı sırada yer aldığını anlatan Foglia, "İtalya'nın dışında İspanya, Fransa, Polonya, Almanya ve Çin'de büyüklüğü 500 bin metrekareyi aşan üretim tesisimiz bulunuyor. Bizim sektördeki diğer şirketlerden en büyük farkımız, kendi içimizde büyüyor olmamız. Yani diğerleri gibi sektördeki başka bazı oyuncuları satın almıyoruz. Yakın gelecekte de böyle bir düşüncemiz olmayacak" dedi.

'YENİ HATLAR AÇACAĞIZ'
Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmakçı da Düzce'deki fabrikanın 65 bin metrekarelik alanda kurulu olduğunu hatırlatarak, yakın gelecekte burada yeni üretim hatlarının açılacağını belirtti. Panel radyatörde Türkiye'nin merkez haline geldiğini ifade eden Çakmakçı, şunları söyledi: "Radyatör artık siparişi alınır alınmaz üretilen ve teslimatın hemen yapıldığı bir ürün haline geldi. Bu nedenle Ferroli, Çin'de de üretim tesisi olmasına karşın burayı seçti; çünkü Türkiye lojistik olarak daha avantajlı." Fabrikada tam kapasiteyle üretime geçildiğinde üretimin yüzde 70'inin ihraç edileceğini kaydeden Çakmakçı, Türkiye'de şu anda 600 bin adet civarında olan kombi pazarının, 10 yıl içinde 1 milyon adede ulaşacağını da sözlerine ekledi.