kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Renault Koleos

Yeni Symbol sınıf atlayacak tanıtımı Türkiye'de yapılacak

ÖZHAN TEZEL / FAS
09.06.2008
Türkiye'nin en çok satan otosu Symbol yenilendi. Moncondhuy, Bursa'da deneme üretimine başlanan Yeni Symbol için "Üst sınıfa hitap edecek" dedi. Son çeyrekte satışa sunulacak Symbol'ün tanıtımı Türkiye'de yapılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yeni Symbol sınıf atlayacak tanıtımı Türkiye'de yapılacak
2007 yılında elde ettiği 2.5 milyar dolarlık ihracat cirosuyla son 10 yıldaki ihracatını 11.2 milyar dolara çıkaran Oyak Renault, 2007 yılında Türkiye'nin en çok satan otomobili olan Symbol'ün yeni versiyonunun deneme üretimine başladı. 2008 başında Clio Grand Tour üretimini yüzde 50 artırmak, yeni bir dizel motor tasarlamak ve Yeni Symbol'ü üretmek için toplam 200 milyon dolar ayıran Oyak Renault, 2008 yatırımında son viraja yaklaştı.

BİR GECEDE DEĞİŞECEK
Renault'nun Euromed Bölgesi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Gilles Moncondhuy, daha üst sınıfa hitap edecek yeni Symbol'ün satışına ekim-kasım ayında başlanacağını söyledi. Moncondhuy, "Symbol son çeyreğe girerken Bursa'ya veda edecek. Tamamen yenilenen ve daha üst sınıfa hitap eden Yeni Symbol ise eski versiyonun yerine Bursa'da üretilecek. Bu aracın ön üretimine başladık. Eski versiyonun üretimi ise duracak. Fabrika bir gecede yeniyi üretmeye başlayacak. Bütün bunlar son 3 ay içerisinde gerçekleşecek" diye konuştu. Türkiye'de yeni bir modelin uluslar arası lansmanını yapacaklarını da söyleyen Moncondhuy, daha önce Dacia Logan'nın dünya tanıtımının Türkiye'de gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Moncondhuy'in sürpriz olarak nitelendirdiği bu tanıtım Yeni Symbol'ün lansmanı olacak.

60 BİNLİK EK ÜRETİM
Başkan Carlos Ghosn'un '2009 kontratı' adıyla duyurduğu plan çerçevesinde, 2008 yılında 8 yeni modeli Renault ve Dacia markası altında Türkiye pazarına çıkaracak Renault bu hedefe çok yaklaştı. Renault, yeni Symbol ile bu planın 8'inci ve son modelini gerçekleştirecek. Yeni Symbol; Megane Sedan, Clio III ve Clio Grand Tour'dan sonra aynı banttan çıkan 'yeni' dördüncü model olacak. Son 10 yılda 1.3 milyar dolarlık yatırım yapan, 2008 için 60 bin araçlık ek üretim ile 200 milyon dolarlık yatırım planlayan Oyak Renault, 2008 sonunda üretimini 340 bin adete çırakacak. 60 bin adetlik ek üretimin yarısını ise hem yurtiçi hem de yurtdışında büyük talep gören Clio Grand Tour kapacak. Clio Grand Tour üretimi bu sayede 90 bin adete çıkacak. İlk etapta Türkiye için ayrılan 800 adetlik Clio Grand Tour miktarı, üretim artışı ile 2 bin adede çıkacak, iç pazardaki talep karşılanmış olacak. Üretim artışı yaz aylarında yapılacak kapasite kaydırması ile karşılanacak.
Haberin fotoğrafları