kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Duman kardeşliği'

Hazal ATEŞ / ANKARA
Meclis bahçesinde sigara içerken MHP'li Nalcı ile sohbet eden DTP'li Kaplan, bozkurt işareti yapmakta zorlandı. Nalcı ise zafer işareti yaptı..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Meclis'te DTP'lilerle tokalaşması, 23 Nisan törenlerinde Hasip Kaplan'la samimi poz vermesinin ardından sigara yasağı iki partiyi daha da yakınlaştırdı. DTP'li Kaplan, bozkurt işareti yapmakta zorlandı, MHP'liler ise ellerini zafer işaretine alıştırdı. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis bahçesinde sigara molası verdi. Aynı dakikalarda, MHP'li 6 milletvekili de aynı bankların etrafında yerini aldı. Uzun yıllardır birbirini sert bir dille eleştiren iki partinin vekilleri arasında şu sohbet geçti:
MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı: (Sigarasını yaktıktan sonra) Hasip Bey, 18 yıldır Tekirdağ'da yaşıyorum ve oradan milletvekili oldum. Sizin Hanım da Trakyalı. Yani hemşeriyiz. Senin için MHP'de açık kapı bırakıyoruz. Bize gel.
Hasip Kaplan: (Gülerek) Bu hiç de kolay değil, Çünkü bizim elimiz 2 yapmaya alışmış. 3 yapmayı beceremeyiz!
Nalcı: Olsun olsun biz sana öğretiriz.
Kaplan: Sayın Bahçeli ile Meclis'te sıcak diyaloğumuz oldu. Bu fotoğrafları herkes gördü. Hatta İmralı da görmüş. O nedenle hiç kaygım yok.
Nalcı: Biz seni ocağa da götürürüz. Çay ocağına değil tabii ki ülkü ocağına.