kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Selanik’e 240 kilometre uzaklıktaki Kata Achaia adlı köy depremden en çok etkilenen bölgelerden biri oldu. Köyde çok sayıda binanın yıkıldığı bildirildi.

Komşudaki 6.5'lik deprem korkuttu

STELYO BERBERAKİS ATİNA
Mora Yarımadası'nda meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde iki kişi hayatını kaybederken, çoğunluğu hafif 120 kişi de yaralandı..
Yunan mitolojisindeki "deprem tanrısı Engelados" dün de doğduğu yerleri ziyaret etti. "Engelados" adını antik Yunan mitolojisinden alan deprem, Richter ölçeğine göre 6.5'lik büyüklüğüyle, Mora Yarımadası'nın kuzey batısını vurdu. Yunanistan İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopoulos Andravida kasabası yakınlarında meydana gelen depremde iki kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Pavlopoulos, Atina Yerhareketleri Enstitüsü tarafından 6.5 büyüklüğünde ölçülen depremde, çoğu hafif olmak üzere 120 kişinin yaralandığını söyledi. Ölenlerden birisinin depremde hafif yaralandığı ancak kaldırıldığı hastanede kalp krizinden öldüğü açıklandı. Bölgede bazı eski evlerin çökmesine neden olan depremde yaralananların bir kısmının panik halinde balkonlardan atlayanlar olduğu belirtilirdi. Atina ve Selanik'te de hissedilen depremden en çok etkilenen köylerden Fostania'da 9 yaşında bir kız çocuğu, 2 saatlik çalışmayla enkaz altında çıkarıldı. Depremde Andravida kasabasındaki askeri hava üssünün kontrol kulesi büyük hasar görünce boşaltıldı. Çok sayıda itfaiye, arama ve kurtarma ekipleri ile mühendisler bölgeye gönderildi. Uzmanlar, 5 büyüklüğüne ulaşmasını bekledikleri artçı sarsıntıların 48 saat daha devam edeceğini açıklayarak halkı uyardı.