kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni 'Başbayan' yarışı da başladı

ABD'de başkanlık yarışının iki rakibi belli oldu. Barack Obama ile John McCain... En az onlar kadar dünyanın gözleri iki kişiye daha çevrili... Beyaz Saray'a yeni başkanla birlikte yerleşecek yeni First Lady, ev hanımlarının idolü Michelle Obama (44) mı, yoksa yardım vakfı sahibi Cindy McCain (54) mi olacak?

CINDY MCCAIN
Geçmişi: ABD'nin en büyük bira dağıtım şirketlerinden birinin mirasçılarından. Üçüncü dünya ülkelerine tıbbi yardım dağıtan bir vakfı var. Hayırsever kişiliğiyle ön plana çıkıyor. Siyasi anlamda görüşlerini çok açıklamıyor.
Ailesi: Cumhuriyetçi John McCain ile askeri bir gecede tanıştı. Eşinden ayrılan McCain, kendisinden 18 yaş küçük Cindy ile evlendi. Evlilik öncesi anlaşma imzalayarak tüm gelirleri ayırdılar. Biri Bangladeşli bir evlatlık olmak üzere 4 çocukları var.
Stili: Sarışın ve alımlı. Amerikalılara göre Cindy McCain, "güzellik ve kırmızı ruju" temsil ediyor. En son moda dergisi Vogue'a poz verdi.
Dezavantajı: 1989'da, başta belindeki ağrıları azaltması için aldığı ilaçlara bağımlı oldu. Bir klinikten ilaç çaldığı da ortaya çıktı.

MICHELLE OBAMA
Geçmişi: Barack Obama gibi hukuk fakültesi mezunu. Bir hukuk şirketinde tek siyahi kadın avukat olarak çalışırken aynı şirketteki tek siyahi erkek olan Barack ile tanıştı ve 1992'de evlendi. Yıllık geliri 200 bin doları geçiyor.
Ailesi: Hayatını 9 ve 6 yaşlarındaki iki kızına adamış durumda. Kızlarıyla olabilmek için haftada sadece iki gün mitinge katılıyor; sadece bir geceyi de evden uzakta geçiriyor. "İyi aile annesi" imajı sayesinde ev hanımlarının oylarını alabilir.
Stili: Kimi yorumculara göre "çok erkeksi" bir görünüşe sahip. Yine de giyim tarzı beğeniliyor; saçları da Jackie Kennedy'ye benzetiliyor.
Dezavantajı: 5 ay önce eşinin kazandığı seçimlerden birinin ardından söylediği "Hayatımda ilk kez ülkemle gurur duyuyorum" sözleri büyük tepki çekti.
Haberin fotoğrafları