kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eğitimden haberler

'Nüfus cüzdanında fotoğrafa gerek yok'
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, 8 Haziran Pazar günü Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) girecek öğrencilerin yanlarında getirecekleri nüfus cüzdanlarında fotoğraf bulunmasına gerek olmadığını bildirdi. Sınava başvuruları sırasında öğrencilerin fotoğrafları çekilerek elektronik ortamda kendilerine iletildiğini ve sınava giriş ve kimlik belgelerine de bu fotoğraflarının aktarıldığını ifade eden Aktürk, öğrencilerin yanlarında bulundurmaları gereken sınava giriş ve kimlik belgelerinde fotoğraf olacağını anımsattı. AA

Güzel Sanatlar'ın ilk mezunları
Kadir Has Üniversitesi'nin 2007 - 2008 öğretim yılı mezunları iki gün süren törenlerin ardından diplomalarını aldılar. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen - Edebiyat Fakültesi ve bu yıl ilk öğrencilerini mezun eden Güzel Sanatlar Fakültesi toplam 610 mezun verdi. Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda ise 429 öğrenci mezun oldu.

Bilimsel projeler sergisi İSTEK'te

İstek Vakfı'na bağlı Belde Okulları'nın kampusü geçen hafta 1. Fen Bilimleri Fuarı'na ev sahipliği yaptı. Vakfın yanı sıra diğer okullara da açık olan fuarda, öğrencilerin bilimsel projeleri sergilenirken, çocukların bilimsel düşünceye ilgilerini artırmayı hedefleyen, Mad Science ve Laboratuvar etkinlikleri ile Yıldızevi gösterileri, pratik matematik aktiviteleri gerçekleştirildi. Projeler İstanbul Nakkaştepe'deki kampusta görülebilir.

En iyi bilinen üniversite ODTÜ

Anka Danışma Grubu'nun tüketicilerin markaya bakış açısı, marka tercihleri, markayı tercih etmelerinin nedenleri ve demografik yapının marka algısı üzerine etkisi üzerine yaptığı ankete göre en iyi bilinen üç üniversite Orta Doğu Teknik, İstanbul ve Boğaziçi üniversiteleri oldu. 18 ilde 2 bin 991 kişi ile gerçekleştirilen anketin sonuçlarının geçen yıl olduğu gibi en iyi bilinen eğitim kurumlarının da dershaneler olduğunu gösterdiğini söyleyen Anka Danışma Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yasan en fazla bilinen 10 eğitim kurumunu şöyle sıraladı: Final Dershanesi, ODTÜ, TED Koleji, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, FEM Dershanesi, İTÜ, Kültür Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sınav Dershanesi.