kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
H. Clinton

Paramı verin yarıştan çekileyim

Montana ve Güney Dakota önseçimleri Demokratların adayının belirlenmesinde kilit rol oynayacak. Kampanya borçlarından kurtulma telaşında olan Clinton ise kasım ayındaki seçimlere Barack Obama'nın yardımcısı sıfatıyla girmeye açık olduğunu söyledi..
Amerika'da Demokratlar arasında yaklaşık 6 aydır süren yarışta kazananın belli olacağı son dönemece girildi. Dün oy verme işlemleri başlayan Güney Dakota, Montana'da yapılacak önseçimler Hillary Clinton için tamam ya da devam niteliğinde. Bu kritik iki seçim öncesi Barack Obama 2 bin 76, Clinton ise bin 917 delegeye sahip bulunuyor... İki eyaleti kazanan aday adayı sadece 31 delegeye sahip olacak ve ikisi de parti adayı olarak açıklanmak için gerekli olan 2 bin 118 delegeye ulaşamamış olacak.

30 MİLYON DOLARI İSTİYOR
CNN televizyonuna konuşan yorumcular Obama'nın bu iki eyaleti rahatlıkla alacağı ve henüz tercihini açıklamamış süper delegelerin de desteğiyle hafta sona ermeden adaylığını açıklayacağı görüşünde. Televizyona konuşan Clinton'ın bir dostu, "Yarın akşam çekilecek" dedi. İngiltere'nin en saygın gazetelerinden Telegraph'ın ABD temsilcisi Toby Harnden, dün "Clinton kampanya borçlarının silinmesi için Obama ile görüşüyor" diye yazdı. Ünlü gazeteci, Washington koridorlarında Hillary'nin önseçimlerde 20 milyon doları bulan kampanya borcu ile kendi cebinden harcadığı 11 milyon doların ödenmesi halinde geri çekilmeye hazır olduğunun konuşulduğunu yazdı.

'YARDIMCISI OLMAYA AÇIĞIM'
Öte yandan Associated Press ajansının haberine göre, Hillary Clinton, New York eyaletinden gelen milletvekillerine yaptığı konuşmada, partinin çıkarına hizmet etmesi durumunda rakibi Barack Obama'nın yardımcısı olarak kasım ayındaki seçimlere girmeye açık olduğunu ifade etti.
Haberin fotoğrafları