kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Allah'ım bu ülkede yaşattığın için teşekkür ederim

Nuri Bilge Ceylan'ın ödülünü Türkiye'ye ithaf etmesinin ardından Tarkan konserinde "Allah'ım beni bu ülkede ve bu şehirde yaşattığın için sana teşekkür ediyorum" dedi..
Ünlüler dünyası bu sıralar dillerine memleket sevgisini doladı. "Üç Maymun" filmi ile 61'inci Cannes Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanan Nuri Bilge Ceylan, sahnede ödülünü Faye Dunaway'in elinden alırken "Bu ödülü tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme ithaf ediyorum" demişti. Ünlü yönetmenin Oscar'dan sonra sinema dünyasının ikinci büyük ödülleri olan Cannes'da uluslararası camianın önünde bu sözleri sarf etmesi dikkat çekmişti. Önceki akşam Türk Hava Yolları'nın ev sahipliğinde Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği'nin (IATA) 64'üncü yıllık genel kurul toplantısı için Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen yemekte sahne alan Tarkan da Ceylan'ın izinden gitti.

İNGİLİZCE ŞÜKRETTİ
Uluslararası alanda faaliyet gösteren yaklaşık 200 havacılık şirketinin çoğu yabancı üst düzey yöneticisinin katıldığı yemekte beş şarkı seslendiren Tarkan, "Kuzu Kuzu"dan sonra İngilizce olarak "Allah'ım beni bu ülkede ve bu şehirde yaşattığın için sana teşekkür ediyorum" dedi. Ünlü şarkıcının bu sözleri konseri izleyen yerli ve yabancı konuklardan alkış aldı.
Haberin fotoğrafları