kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Hazine'yi en iyi finansman kurumu seçti
MERKEZİ
Londra'da bulunan dünyanın önde gelen sermaye piyasaları dergisi EuroWeek'in yatırım bankası analistleriyle yaptığı ankette, Türk Hazinesi, uluslararası piyasalarda en iyi koşullarla finansman sağlayan kurum olarak gösterildi. EuroWeek, yatırım yapmak açısından Türkiye'nin çekiciliğini koruduğunu vurguladı. Banka, Hazine Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay'ı, 'Dünyanın En İyi Üç Yükselen Piyasa Yetkilisi' arasında gösterdi.

KİT'lerin görev zararı 1.1 milyar YTL
KİT'LERİN
toplam görev zararı bu yılın ilk üç ayında yaklaşık 1.1 milyar YTL düzeyinde gerçekleşti. Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, bu yılın ilk üç ayında 1 milyar 87 milyon 489 bin YTL olan KİT'lerin toplam görev zararı, 2007 sonu itibariyle 1 milyar 472 milyon 32 bin YTL düzeyinde idi. Bu yılın ilk üç ayında toplam görev zararında ilk sırayı 744 milyon 906 bin YTL ile TMO alırken, TMO'yu 252 milyon 334 bin YTL ile TKİ ve 54 milyon 991 bin YTL ile TCDD izledi.

Rus tüketici meyve yasağı ile sarsılacak
RUSYA'NIN
hafta sonunda Türkiye'den yaş meyve ve sebze ithalatını yasaklamasının Rus tüketiciyi olumsuz etkileyeceği bildirildi. Rus İnterfaks ajansı, Rusya Bitki Koruma Dairesi'nin Türkiye'den domates, patlıcan, patates, üzüm ve limon ithalatını, bazı ürünlerde prestit ile nitrat adlı kimyasal maddelerin izin verilen orandan yüksek olması nedeniyle 7 Haziran'dan itibaren durdurma kararı aldığını duyurdu. Rus basını da konuyla ilgili haberlerinde bu yasağın en fazla Rus tüketiciyi vuracağını belirtti.

Valiliklere yatırım bürosu geldi
YATIRIM
yapmak isteyen girişimcilerin karşılaştığı sorunların kısa yoldan çözülebilmesi amacıyla, valilikler bünyesinde "tek adımda yatırım bürosu" kurulacak. Başbakan Tayyip Erdoğan imzasıyla hazırlanan genelgeye göre, bu bürolarda yeteri kadar personel ve ekipman hazır bulundurulacak. Böyle bir uygulamaya geçilmesinin gerekçesi ise, yatırım yapmak isteyenlerin kamu kurum ve kuruluşlarında karşılaştıkları sorunların kısa yoldan mahallinde çözülebilmesi olarak açıklandı.