kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hüsnü Özyeğin

Fiba, enerjide 'rüzgâr' gibi esip 5 yılda 1.5 milyar $ yatıracak

Rüzgâr enerjisi ekipmanlarında sorun yaşandığını belirten Hüsnü Özyeğin, arazi tahsisinden önce ısmarladıkları ekipmanların 2009'da hazır olacağını söyledi. Özyeğin, " Enerjiye 1-1.5 milyar dolar yatıracağız" diye konuştu..
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, rüzgâr enerjisi yatırımıyla 5 yıl içinde 500 bin megavatlık üretim hedeflediklerini belirterek, "Türkiye'de 7-8 yıl içinde 10 bin megavat civarında üretim olacak. Bu süreçte Türkiye'nin toplam enerji kapasitesinin yüzde 2-3'ünü alacağımızı düşünüyoruz" dedi. Sinepark Nakıp Ali Sineması'nın açılışı için Gaziantep'te bulunan Özyeğin, yaptığı basın toplantısında, yatırımları ve önümüzdeki dönem hedefleriyle ilgili bilgi verdi. Rüzgâr enerjisinde ekipmanla ilgili sorun olduğunu, bugün verilen siparişlerin ancak 2011 yılında gelebildiğini dile getiren Özyeğin, şöyle konuştu: "Biz, daha arazi tahsisini almadan önce ekipmanı ısmarladık. 2009 yılı sonu itibarıyla gelmeye başlıyor. Aralarında Konya, Trakya ve Ege Bölgesi'nin de bulunduğu 47 yerde enerji üreteceğiz. Enerji yatırımımızın tutarı, 1-1.5 milyar dolar olacak." Türkiye'nin yakın gelecekte Kyoto Anlaşması'nı imzalayacağını dile getiren Özyeğin, yenilenebilir enerji üreten bir şirket olarak, anlaşmanın imzalanmasından sonra, elektriğin yanı sıra, karbon sertifikası da satacaklarını belirtti.

'BANKA HIZLI BÜYÜDÜ, SATTIM'
Finansbank'ı satmasının en büyük sebebinin, piyasadan hızlı büyümesi olduğunu ifade eden Özyeğin, bankayı satmadan önceki son 18 ayda 600 milyon dolar nakit para yatırmak zorunda kaldığını söyledi. Buna karşın, banka yatırımlarının devam ettiğini ve Ukrayna'da sıfırdan kurdukları bankanın bugün 7 şubesi bulunduğunu anlatan Özyeğin, "Yine Rusya ve Romanya'da sigorta şirketleri kurduk. Türkiye'de faaliyet gösteren Fiba Sigorta, büyümeye devam ediyor. Moskova'da Wall Street Institute'ü açtık. Önümüzdeki 3 ay içinde iki tane daha açacağız" diye konuştu.