kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Eren Talu’nun ortak girişimi, ihaleyi 777 milyon 777 bin 777 YTL’lik teklifle kazanmıştı.

G.Saray için zararı göze aldı Seyrantepe'nin temelini attı

Umut TÜTÜNCÜ SABAH
Seyrantepe projesindeki 3 aylık gecikmeyi kapatan Eren Talu, temele ilk harcı döktü. Büyük risk aldıklarını ve stadı gelir elde etmeden teslim edeceklerini belirten Talu, "Galatasaray için makul oranda zarar etmeye değer" dedi..
TOKİ tarafından Seyrantepe'de gerçekleştirilen ve 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü'nün kullanımına verilecek yeni stadın yapımını yürüten Eren Talu Mimarlık, dün temele ilk harcı döktü. Stadın 2009 yılının kasım ayında bitirilmesi planlanırken Eren Talu, projeyi yürütürken verdikleri mücadeleyi Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda verdiği mücadeleye benzetiyor. 3 aylık kayıp zamana rağmen 2009 yılının ilk ayında kaba inşaatı bitirerek kasım ayında Galatasaray'ın yeni stadına kavuşmasını sağlayacak olan Talu, gücünü diğer ekip arkadaşları gibi takımına olan bağlılığından aldığını anlatıyor.

'ZARAR ETMEYE DEĞER'
Antalya'daki dünyaca ünlü Hillside Su ve dünyanın en seksi oteli olarak lanse edilen Adam&Eve otellerinin mimarı Eren Talu, Seyrantepe Projesi'nde çok büyük risk aldıklarını belirterek, "Şirket olarak çok büyük bir risk aldık. Hiçbir gelirimiz olmadan stadı yapıp teslim edeceğiz. 170 milyon dolarlık projeyi biz kendi öz kaynaklarımızla ve borçlanarak finanse ediyoruz" dedi. Talu, Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu Mecidiyeköy'deki alana alışveriş merkezi ve rezidans yapacaklarını hatırlattı. Talu, "Buradan elde edilecek gelirle TOKİ'ye 200 milyon dolar ödeme yapılacak. Bu bizim için çok riskli. Ama Galatasaray için makul derecede zarar etmeye değer" diye konuştu. Galatasaray'ın Seyrantepe'deki 52 bin kişilik yeni stadı çok amaçlı, çatısı açılır-kapanır tipte inşa edilecek. Yapılan protokol gereği, yeni stadın mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, kullanım hakkı ise 49 yıllığına Galatasaray'a ait olacak.