kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Noel Forgeard

Haber turu

Eski Airbus Başkanı Forgeard tutuklandı
Fransız polisi eski Airbus Başkanı Noel Forgeard'ı tutukladı. Wall Street Journal'ın haberine göre Forgeard şirket yatırımcıları tarafından geçen sene indsider trade yaptığı şüphesiyle açılan dava sonucunda tutuklandı. İddialara göre eski Airbus Başkanı, 2005 yılında dünyanın en büyük yolcu uçağı olan A380'in teslim tarihinde yaşanan gecikmeyi açıklayacağı toplantı öncesinde 2.5 milyon Euro değerinde şirket hissesi satarak haksız kazanç elde etmişti.

Cola, Kalkavan'ların Sandras Su'yunu alıyor

Coca-Cola İçecek, Kalkavan grubuna ait Sandras Su'yu almak için niyet mektubu imzaladı. Şirketten borsaya yapılan açıklamada "Şirketimiz yönetim kurulunun 29 Mayıs 2008 tarihli toplantısında Kalkavan Grubu'na ait doğal kaynak suyu şirketi Sandras Su Gıda Turizm Taşımacılık İnşaat A.Ş.'ye (Sandras) ait su faaliyetlerine ilişkin bir kısım varlık, hak, izin ve lisansların satın alınması için bir niyet mektubu imzalanmasına karar verilmiştir. Bu satın almanın gerçekleşmesi için bazı hukuki, finansal, teknik ve operasyonel koşulların ve değerleme çalışmasının yerine getirilmesi gerekmektedir" denildi.

Klima pazarında hâkim olmak istiyoruz

Vaillant Grup Eşbaşkanı Ralf Otto Limbach, Demirdöküm tarafından üretilmeye başlanan klimayla, Türkiye ve Avrupa'da klima pazarına hâkim olmayı hedeflediklerini söyledi. Limbach, "Şimdi büyük bir gururla Demirdöküm hisselerinin yüzde 96.18'ine sahip olduğumuzu bildiririz. Bu hisselerin satın alınması için yaptığımız ilave yatırım, 51 milyon 775 bin Euro'dur'' dedi. Limbach, 2008'de yıllık 400 bin adet klima üretimiyle faaliyete geçecek olan fabrikanın üretim kapasitesini gelecek yıl yaklaşık 1 milyona çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.