kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'Dinlenme' esprileri kokteyle damga vurdu... Hesap Uzmanları Kurulu'nun 63. Kuruluş Yıldönümü kokteyline katılan Unakıtan'a, "Sizi de dinliyorlar mı?" sorusu yöneltilince, CHP'li Özyürek araya girdi, "Sayın Bakanı dinlemelerine gerek yok. O zaten hep konuşuyor. Dinlendiğini anlamaz" dedi.

'İçi boş söylemleri bir kenara bırakalım'

Hazal ATEŞ / ANKARA
Bakan Şimşek, TÜSİAD'ın yeni ekonomik program önerisine, "Bizim programımız belli, fiyat istikrarına odaklandık" şeklinde cevap verdi..
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD'ın yeni ekonomik program önerisine, "Bizim programımız belli, biz fiyat istikrarına odaklanmış durumdayız. İçi boş söylemleri bir kenara bırakmamız lazım" yanıtını verdi. Ekonominin konuşulduğu geceye "dinlenme" esprileri de damgasını vurdu. Hesap Uzmanları Kurulu'nun 63. Kuruluş Yıldönümü kokteyline katılan Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'la fotoğraf verdi. Bakan Şimşek, TÜSİAD'ın yeni ekonomik program önerisinin anımsatılması üzerine fiyat istikrarına odaklandıklarını belirterek, şu yanıtı verdi: "Kamuda borç yükünü aşağıya doğru çekmeye devam ediyoruz. Rekabetin önündeki engelleri azaltma yönünde ciddi çalışmalarımız var. İstihdam reformunu yaptık. Yıllardır TÜSİAD gibi kuruluşlar, bunlar yapılsa diye, ne yapıyorlardı? Sosyal Güvenlik Reformu'nu yaptık, Ar-Ge reformunu çıkarttık. Yap-İşlet-Devret modelinin kapsamını genişlettik. Türk Ticaret Kanunu konusunda çok önemli ilerlemeler var. Yani içi boş söylemleri bir kenara bırakmamız lazım." CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın iddiaları ile yeniden gündeme gelen "telekulak" iddiaları ekonominin konuşulduğu kokteyle de damgasını vurdu. CHP'li Mustafa Özyürek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la sohbet ederken, "Artık, 'Hükümet kırk yılın başı sizi dinliyor' esprisi yapılıyor" dedi. Özyürek'in sözlerine gülen Unakıtan, "Varsayalım dinleme yoksa mahcup olmayacak mısınız?" Kuvvetli kanaatim mahcup olacaksınız. Ya gerçekten bir şey çıkmazsa ne olacak" sorularını yöneltti. Özyürek de, "Sayın İçişleri Bakanı araştırma yaptırdığını söylüyor. Ancak CHP mahcup olacak diyor. Ortada bir karar varmış gibi... Niye mahcup olalım" karşılığını verdi.

AHSEN HANIM KATILAMADI
Maliye Bakanı Unakıtan, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi nedeniyle ev sahipliği yaptığı kokteyle geç katıldı. Bakan Unakıtan'ın yalnız gelmesi gözlerden kaçmadı. Ahsen Hanım'ın neden gelmediğinin sorulması üzerine de, "Eve almaya gidemedim. Eğer gitseydim kokteyle 22.00'de gelmem gerekirdi. Ahsen Hanım benim programıma uyar. O her ihtimale hazırlıklıdır" yanıtını verdi.