kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Göksen Körezlioğlu, Profilo Alışveriş Merkezi için kendilerine 'tahrik edici' teklifler geldiğini söyleyerek, fonlarla flört ettiklerini, ancak net bir karar vermediklerini söyledi.

Profilo Telra televizyonu 'kapatıp' bankalarla anlaştı

MELTEM ERSOY
Profilo Telra Başkanı Körezlioğlu, borçları bulunan bankalarla vadelendirme konusunda önemli ölçüde mutabakat sağladıklarını söyleyerek, yeni alanlara girebileceklerini belirtti..
Türkiye'nin en büyük üç elektronik sanayicisi arasındayken mali krize girerek Aralık 2007'de iflas erteleme için mahkemeye başvuran Profilo Telra, televizyon defterini kapatarak, gözünü yeni alanlara dikti. Yönetim Kurulu Başkanı Göksen Körezlioğlu, bundan sonra yazar kasanın yanı sıra elektronikte 3 yeni üründe üretime geçebileceklerini belirtti. Körezlioğlu, borçlu bankalarla da 'geniş ölçüde' anlaşma sağladı. "Bizi önemli ölçüde rahatlatacak bir meblağ için prensipte anlaştık, yine de eteğimizdeki tüm taşları dökmedik" diyen Körezlioğlu, sorularımızı şöyle yanıtladı:

* Elektronik sektörünü kriz noktasına getiren ne oldu?
Türkiye, dijitale ve panel televizyon teknolojisine geçişe yeterince hazırlanamadı. Büyük yatırım yapmak gerekiyordu, yapılmadı. Türkiye'nin önemli mide ağrılarından bir tanesi Türkiye'nin bir sanayi stratejisinin olmaması. Elektronik sektörü de bu stratejisizliğin cezasını çekiyor şu anda.

* Siz bu süreci engellemek için neler yaptınız?
2003 yılında beraber yatırım yapalım dedik, olmadı. O tren kaçtı artık, bunu bugün yapmak demek parayı sokağa atmak demektir. Bir diğer öneri olarak da, yılda 600 milyon dolarlık toplam vergi veren bir sektör olarak, "3-4 yıl süreyle bu kaynağın 200 milyon dolarını sisteme geri döndürün, Ar-Ge'de harcansın" dedik. Bu da olmadı. İthalata yönelik önlem alın dedik, o da yapılmadı. Hep birlikte sektörü ithalata teslim ediyoruz.

* Borcunuz olan bankalarla anlaşma sağladınız mı?
Borcun 2'den 6 yıla kadar değişen vadelere bölünebilmesi için çalışıyoruz. Birkaç bankayla mutabakata vardık. Net rakam söyleyemem, bizim için önemli boyuttaki rakamlarla ilgili bankalarımızla prensipte anlaştık. Bir ay içinde yazılı hale gelecek, imzalar atılacak diye bekliyoruz.

* Başka alanlara yönelecek misiniz?
Elektronikle ilgili mevcut koşullar devam ettiği sürece, tekrar televizyona odaklanma planımız yok. Yazarkasa işimiz vardı zaten, o iş büyüyerek devam ediyor. Birtakım farklı elektrik-elektronik alanlarına gireceğiz, önümüzdeki 1-2 ay içinde neticelendireceğiz. Yine elektrik-elektroniğin içinde, ama televizyon olmaz.