kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Liderlerin Güneydoğu ilgisi

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın GAP Eylem Planı'nı Diyarbakır'da açıklamasının ardından diğer siyasi parti liderleri de Güneydoğu'ya çıkarma yapacak. CHP lideri Baykal 4-5 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa ve Diyarbakır'da ve BBP lideri Yazıcıoğlu da 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Van, Bitlis, Muş, Bingöl ve Diyarbakır'da olacak.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, milletvekilleri, MYK ve PM üyelerinden oluşan heyetle 4 Haziran Çarşamba günü Şanlıurfa'da çalışmalarına başlayacak olan CHP Tarım Kurultayı'na katılacak. Gün boyu devam edecek kurultay çalışmalarıyla, GAP bölgesi ve sulanamayan alanlardaki incelemelerin ardından Baykal, 5 Haziran'da Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a geçecek.

Diyarbakır'da gerçekleştirilecek MYK toplantısının ardından Baykal, sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle görüşecek.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise, 31 Mayıs Cumartesi günü Van, Bitlis ve Muş, 1 Haziran Pazar günü Bingöl, 2 Haziran Pazartesi günü de Diyarbakır'da olacak. Yazıcıoğlu'na, Genel Sekreter Yalçın Topçu, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Destici ve Hakkı Öznur, BBP Kadınlar Kolu Genel Başkanı Fürüzan Tanrıkulu ve MKYK üyeleri eşlik edecek. Yazıcıoğlu, gittiği her ilde valilik ve esnaf ziyaretleri yapacak, basın toplantıları düzenleyecek.

Ayrıca Bingöl'de, 18 il başkanı ve bölge MKYK üyeleri ile genişletilmiş bölge il divanı yapılacak.

(ANKA)