kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DSP'den Başbakan Erdoğan'a 25 milyar dolar sorusu

Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, AKP'ye açılan kapatma davası nedeniyle 25 milyar dolarlık yabancı sermaye yatırımının olumsuz etkilendiği iddiasına açıklık getirmesini istedi.

DSP'li Yağız, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Başbakan Erdoğan'a "Partiniz hakkında açılan kapatma davasının ve bu davaya bağlı olarak gelişen olayların siyasi ve ekonomik istikrarı tehdit etmeye başladığı iddianız, davayı etkilemeyi mi amaçlamaktadır?" diye sordu. Başbakan Erdoğan'dan, açılan dava nedeniyle 25 milyar dolarlık yabancı sermaye yatırımının olumsuz etkilendiği iddiasına açıklık getirmesini isteyen Yağız önergesinde şu sorulara yer verdi:

"-Sözünü ettiğiniz bu miktardaki sermaye nerelerden gelecekti? Sizi ya da bakanlarınızı arayıp da sermaye girişini ertelediklerini ve bu erteleme nedenini partiniz hakkındaki kapatma davasına bağladıklarını söyleyen yabancılar kimlerdir?

-Kapatma davası nedeniyle iddia ettiğiniz sermaye kaçışının bundan sonra da devam edeceğine ihtimal veriyor musunuz?

-Yabancı sermaye girişindeki azalmanın nedeninin, partiniz hakkında dava açılmadan önce başlayan ekonomideki kötüye gidişten kaynaklandığı görüşünü nasıl karşılıyorsunuz?"

(ANKA)