kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Öymen "müzakere sürecini" sordu

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin AB üyelik sürecini Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Öymen, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, Türkiye ile AB üyelik müzakerelerine aynı tarihte başlayan Hırvatistan'da 18 müzakere başlığının açıldığını hatırlatan Öymen, bunlardan 2 tanesinin tamamlandığını kaydetti. Öymen, "Türkiye ile ise şimdiye kadar sadece 6 müzakere başlığı açılabilmiş ve bunlardan sadece 1 tanesi kapatılabilmiştir" dedi.

Hırvatistan'ın Türkiye'den 3 misli başlıkla müzakereleri başlayabilmesinin ve Türkiye'nin bu konuda bu kadar geri kalmasının nedeninin açıklanmasını isteyen Öymen, "Bu, Türkiye'deki reform çalışmalarının gecikmesinden mi kaynaklanmaktadır? Eğer böyle ise bu gecikmenin sebebi nedir?" diye sordu. Öymen, Bakan Babacan'ı şu soruları yöneltti:

"Eğer bu gecikme Avrupa Birliğini çalışmalarındaki aksamalardan veya Türkiye'ye yönelik engellemelerden kaynaklanıyorsa bunları aşmak için nasıl bir yöntem düşünülmektedir? Fransa'nın Türkiye'yi tam üyeliğe taşıyabilecek 5 başlığın müzakeresini engellemesine karşı ne tepki gösterilmiştir? Bu engelin aşılması için hükümet ne yapmayı düşünmektedir?"

(ANKA)