kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Osmaniyeli AK Partililer çeşitli açılış törenlerine katılan Erdoğan'ı hediyeye boğdu.

'AK Parti ile siyaset güvenilir kurum oldu'

Osmaniye'de partisinin Siyaset Akademisi'nde konuşan Başbakan Erdoğan "AK Parti ile siyasete yeni bir güç geldi. Siyaset en güvenilir kurumlardan biri haline geldi" dedi..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ile siyasetin en güvenilir kurumlarından biri haline geldiğini" söyledi. Partisinin Osmaniye İl Teşkilatı Siyaset Akademisi'nde konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Zaman zaman televizyonlarda, gazetelerde bazı ifadeler duyuyorum; 'lider sultası.' Son zamanlarda bazı emekli, tedavülden kalkmış tipler, bazıları da 'hukukçuyum, şöyleyim, onursallık' diye de bir sıfat almışlar kendilerine konuşuyorlar; 'Partilerde liderler sultası var' diyorlar. Partinin semtine dahi uğramamış, bu parti nasıl çalışır bilmiyor, adaylarını nasıl belirliyor bilmiyorlar. Ben bu beyefendilere buradan sesleniyorum; AK Parti sizin düşündüğünüz, tanıdığınız veya sizlere anlatılan partilerden biri değildir. Eğer öyle bir parti olmuş olsaydı, 22 Temmuz'da yüzde 47 oyla Parlamento'ya gelmezdi." 2002'de AK Parti'nin iktidar olmasından kısa bir süre önce yapılan anketlerde, siyaset kurumunun en az güvenilen kurumlar arasında yer aldığına dikkati çeken Erdoğan, "AK Parti ile siyasete yeni bir güç geldi, siyaset en güvenilir kurumlardan biri haline geldi'' dedi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi: 'Milletvekili olana kadar insanlar bakıyorsunuz ki çok farklı, milletvekili olduktan sonra çok farklı, milletvekilliğine bir sonraki dönem aday yapmadığınız zaman çok daha farklı, selam sabahı kesiyor, ondan sonra da kulisler başlıyor. Aynı şey bakanlıklar için de böyle, bakan yaparken çok iyidir, ama bir değişiklik yapalım, bir başka arkadaşımızı koyalım dediğiniz zaman bakıyorsunuz gücenmeler oluyor.

'BU BİR BAYRAK YARIŞI'
Halbuki bu bir bayrak yarışı, zaman zaman değişiklikler yapılması gerekebilir. Bunu da bütün AK Parti'de bu muhafazakâr demokrat kimliğinde görev alan arkadaşlarımın normal karşılaması lazım. Yani bir genel başkanın, bir liderin bir yerde tasarruf yetkisinin az da olsa olması lazım. Şimdi hâkimler, savcılar, 'Efendim işte vicdanın sesini dinle' diyor, ama siyasette bir genel başkanın, liderin böyle vicdanın sesini dinlemesi gibi bir hakkı olamaz, Biz de diyoruz ki yeri geldiği zaman akıl, bilim, vicdan liderlerde de devreye girecektir."