kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ekmek fırından değil makineden

Yeni Haber
Artan ekmek fiyatları ile birlikte, maliyette yüzde 40'a varan tasarruf sağlayan ekmek yapma makineleri mutfakların yeni gözdesi oluyor. Ekmek pişirme konusunda fazla bilgi gerektirmeyen makineler, istenilen zamanda ve ölçüde ekmeği hazır hale getirirken, marmelat, reçel, kek ve çorba da hazırlıyor.

Alınan bilgiye göre, küçük ev aletleri üreten firmalar tarafından bir kaç yıl önce piyasaya sunulan ekmek yapma makinelerine olan talep her geçen yıl artıyor.

Özellikle, son yıllarda yaşanan kuraklık ile artan ekmek fiyatları, mutfak masraflarını azaltmak isteyen aileleri, Türk sofralarının vazgeçilmez yiyeceği ekmeği de, evde yapmaya yönlendirdi.

Değişik model ve markalarda tüketiciye farklı seçenekler sunan ekmek yapma makineleri, 750 ile 1500 gram arasından değişen farklı büyüklüklerde ekmek pişirilebilme imkanı sunarken, ekmeğin pişme süresi ise istenilen saate göre ayarlanabiliyor.

Artan ürün çeşitliliği ile fiyatları 150-200 YTL'ye kadar düşen, ekmek yapma makineleri, farklı ekmek çeşitlerinin yanı sıra kek, reçel, pilav, güveç, çorba ve yoğurt yapma imkanı da sunuyor.

Sinbo küçük ev aletleri üreticisi Depa Elektronik Halka İlişkiler Müdürü Betül Kaygısız, ''Küçükler, büyük işler başarır'' sloganı ile tüketici ihtiyaçlarına göre şekillenen ürünlerinden ekmek yapma makinesine gösterilen ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Sinbo'nun 8 farklı ekmek yapma makinesi ile tüketiciye ulaştığını anlatan Kaygısız, bu makinelerin, piyasada satılan ekmeğe göre fiyat yönünden yüzde 40'lara varan tasarruf sağladığını söyledi.

Makinelerin, hijyenin yanı sıra, malzeme zenginliğinin tüketicinin elinde olması nedeniyle de ilgi çektiğini ifade eden Kaygısız, ''Ekmeğinizin malzemesini makineye koyduktan sonra hemen pişirebilir veya makineyi programlayarak sabah mis gibi ekmek kokusuyla uyanabilirsiniz'' dedi.

''İNTERNETTE TARİF PLATFORMLARI''

Ev hanımlarının mutfaktaki yeni yardımcıları olan ekmek makineleri, ''tarif paylaşmak'' için internet üzerinde oluşturulan sohbet platformlarını da beraberinde getirdi.

Ekmek yapma makinesi ile piyasada satılan kitaplardaki tariflere göre ekmek ve pasta pişirebilen ev hanımları, yörelerine özgü olarak hazırladıkları değişik türleri ise oluşturulan sitelerde, bir birleri ile paylaşıyor.

AA