kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KÜFLÜ PEYNİR ROKFORA RAKİP Türk peynirleri konusunda referans olan ikili, "Konya'nın küflü peyniri rokfora tercih edilmeye başladı" diyor.

Yöresel peynirlerden 800 bin dolar kazanıp Nişantaşı'na göz diktiler

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
İki kadın girişimcinin açtığı Antre Gourmet Shop, 2007'de 60 ton yöresel peynir satıp 800 bin dolar ciro yaptı. İkilinin hedefi Nişantaşı'nda şube açmak..
İş hayatına reklamcılık yaparak başlayan Neşe Aksoy Biber ile Berrin Bal Onur'un 2000 yılında 40 bin dolar sermaye ile açtıkları Antre Gourmet Shop, 8 yıldır İstanbulluları değişik peynir çeşitleriyle buluşturuyor. Temmuz 2007'de KAGİDER ve Endeavor Türkiye Ofisi tarafından belirlenen yılın en başarılı 10 kadın girişimcisi arasında yer almayı başaran ikilinin Cihangir'deki Antre Gourmet Shop'u, Antakya'dan Erzurum'a, Kayseri'den Diyarbakır'a kadar uzanan bir yelpazede, belki de isimlerini hiç duymadığınız 50 çeşit peyniri bulabileceğiniz bir dükkan. Ortaklardan Neşe Aksoy Biber, "Şimdi baktığımızda tüm şarküterilerde, büyük marketlerde yöresel peynir reyonları var. Oysa 2000 yılında Cihangir'deki mekanımızı açtığımızda beyaz peynir ve kaşar dışında bilinmeyen pek çok Türk peynirini İstanbullu lezzetseverler ile biz tanıştırdık. Takip eden süreçte toptan satış kolumuz oluştu. 2002'den bu yana beş yıldızlı otel, A plus restoran ve kafelere de Türk peynirlerini dağıtan ayrı bir kolumuz var. Minicik bir sermaye ve iki çalışan ile başladığımız bu yolculukta, şu anda 800 bin dolarlık yıllık cirosu ile kobi sınırına ulaşmış, 14 çalışanı, dört ayrı dükkanı (Antre Gourmet Cihangir, Antre Gourmet İstinye Park, Antre Catering, Antre G House) ve toptan dağıtımımız ile büyüme potansiyeli gösteren bir yapıyız" diyor.

1.4 MİLYON $ HEDEFLEDİ
İlk zamanlarda 15 çeşit peynirle işe başlayan ortaklar, bugün 50 çeşit peynirle hizmet veriyor. Antre ortakları, 2007'de 60 ton yöresel peynir sattı, 800 bin dolar ciro yaptı. 2008 hedefleri ise 100 ton satış ve 1.4 milyon dolar ciro. Şimdi ikinci şubesi ile İstinye Park içindeki Hillside'da da hizmet vermeye başlayan Antre'ciler, büyüme planları kapsamında Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'nde de şube açmak istiyor.