kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İkinci el otomobilde hareketlilik

Yeni Haber
İkinci el otomobil pazarları, yaz tatili öncesi havaların da ısınmasıyla hareketlilik yaşıyor.

Bazı İstanbullular, hafta sonu tatililinden faydalanarak ikinci el otomobil pazarlarında dolaşmaya çıktı. Araçları detaylı inceleyen vatandaşlar, satıcılardan da fiyat bilgilerini aldı. Bazı vatandaşlar da kendi araçlarını nasıl satabilecekleri konusunda bilgi almaya çalıştı.

Sefaköy'deki Nursu Açık Oto Pazarı'nda otomobil almak isteyenler için stant açan Finansbank'ın Sefaköy Şubesi Müşteri Hizmetleri yetkilisi Selda Gazioğlu, pazarda dolaşanlardan, otomobil kredileriyle ilgili çok fazla soru aldıklarını söyledi.

Gazioğlu, bankalarından kredi almayı düşünen kişilerin bilgilerini sisteme girerek, ön onay alanları bankaya davet ettiklerini kaydetti.

SATICILAR MORALSİZ

Galericilerden Kerim Otomotiv'in sahibi Kerim Ay, satışların geçen yılın aynı dönemine oranla durgun olduğundan yakındı.

Sevinç Otomotiv'in sahibi Aydın Sevinç de genel olarak okullar tatile girinceye kadar işlerinin yoğunlaştığını, ancak son bir aydır işlerin kötü gittiğini savundu.

Avcılar Gurur Koşer Ticaret'in sahibi Abuzer Koşer da yaz öncesi beklenen hareketliliğin yaşanmadığını öne sürdü.

Florya Otomotiv'in ortaklarından Mesut Yel de genellikle bu aylarda işlerde yavaşlama yaşandığını ve bunun 3-4 ay daha böyle gitmesini beklediklerini söyledi.

AA