kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Her şey dahil'' tercih sebebi

Yeni Haber
Öger Tur tarafından, Türkiye'ye tatile gelen 90 bin Almanla yapılan ankette, katılımcıların yüzde 85'inin ''Her şey dahil sistemi'' nedeniyle Türkiye'yi tercih ettikleri belirlendi.

Öger Tur Genel Müdürü Recep Yavuz, Türkiye'ye tatile gelen 90 bin Almanla yaptıkları anket sonucunda, Almanların Türkiye'yi tercih etmelerinin başlıca nedenlerinin belirlendiğini söyledi.

Ankette, ''Türkiye'yi neden tercih ettiniz'' sorusuna ankete katılanların yüzde 85'inin ''Her şey dahil sistemi'' yanıtını verdiklerini bildiren Yavuz, ''Diğer ülkelerdeki otellerde olmayan özelliğin ne olduğuna ilişkin'' soruya ise katılımcıların yüzde 44'ünün ''çocuklara yönelik imkanların fazlalığı'' karşılığını dile getirdiklerini belirtti.

Anketin sonuçlarının, turizm politikalarının şekillenmesine önemli katkısı olacağını vurgulayan Yavuz, anket sonucu katılımcılardan 55 bininin birden çok kez tatil için Türkiye'yi seçtiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Yavuz, Türkiye'deki otellerin, çocuklara yönelik zengin etkinlikler, çocuklu ailelere uygun oda alternatifleri sunulması ve her şey dahil uygulaması nedeniyle tercih edilmesinin, Türkiye'yi Akdeniz çanağındaki diğer ülkelerden ayırdığını söyledi.

Anket sonucuna göre Türkiye'ye gelen tatilcilerin yaş ortalamasının da düştüğünü ifade eden Yavuz, bu sonucun Almanya'daki genç nesil tarafından Türkiye'nin bir tatil ülkesi olarak görüldüğünü teyit ettiğini bildirdi.

Yavuz, ''Bu da uzun vadede Almanya'nın Türkiye için önemli bir turizm potansiyeli olarak kalmasını sağlayacaktır. Gittikçe gelişen kitle turizminin yanı sıra, anketlerden çıkan kültürel değerlere ilgi ve yüzde yüze yakın memnuniyet, Türkiye'nin kültür turizmi açısından dünya turizminde önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir'' diye konuştu.

OTEL VE HİZMET MEMNUNİYETİ

Yavuz, ankette otel, personel ve hizmet memnuniyetinin de sorulduğunu ve yüzde 90 civarında memnuniyet bildirildiğini kaydetti.

Türkiye'ye tatile gelen Almanların yüzde 20'sinin kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söylediklerini belirten Yavuz, anket sonucunda Türkiye'yi tercih nedenleri arasında ''Her şey dahil sisteminin'' birinci sırada yer almasının, bu sistemin önemini gösterdiğini vurguladı.Yavuz, şöyle konuştu.

''Çeşitli kesimlerce eleştirilen bu sistemin yerine tutarlı bir sistem geliştirilemeden, 'bunu kaldıralım' demek olmaz. 'Turist dışarı çıkmıyor, doğal güzelliklerimiz ve tatil yörelerimiz turistlerin hizmetine çok ucuza sunuluyor' ifadelerinin yerine, Türkiye'de uygulanabilecek tutarlı bir sistem nasıl getirilir bu tartışılmalı.''

2008 TURİZM SEZONU BEKLENTİSİ

Turizmde geçen yıla göre bu yıl daha yüksek bir beklenti içinde olduklarını da kaydeden Yavuz, Kapadokya ve Ege Bölgesi'nin bu yıl turizmden daha fazla yararlanacağını söyledi.

EXPO adaylığı nedeniyle Avrupalıların İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi'ni daha yakından tanıma fırsatı bulduklarına dikkati çeken Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu turizm sezonu geçen yıla göre iyi ancak beklenen düzeyde değil. Ancak geçen yıla oranla daha yüksek bir beklenti içindeyiz. Turizmde bu yılın geçen yıla oranla daha iyi olmasını bekliyoruz.

Bu yıl Antalya'nın dışındaki tatil yörelerinin daha yoğun geçeceğini öngörüyoruz. Avrupalılar, İzmir başta olmak üzere Ege'ye ilgi duymaya başladılar. Ege Bölgesi'ndeki turizm merkezlerinin Akdeniz'den daha yoğun geçmesini bekliyoruz.''

(AA)