kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Studio Life

ABD'li Coldwell 5 milyar $'lık gayrimenkul yatırımını erteledi

MENEKŞE ATASELİM
Türkiye için 5 milyar dolarlık yatırım planı olduğunu açıklayan ABD'li şirket Coldwell Banker, kapatma davasının ardından geri adım attı. Türkiye CEO'su Işık, "İkna turlarımız sürüyor. Eylülü bekliyoruz" diyor..
Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planlayan ABD'li gayrimenkul devi Coldwell Banker, bu yıl başlamayı düşündüğü yeni yatırımları askıya aldı. Coldwell Banker Türkiye CEO'su Gökhan Işık, firmanın merkez yönetiminin Türkiye'deki siyasi ortamı istikrarsız bulduğunu ve bu nedenle yatırımları bir süre durdurduğunu belirtti. Coldwell Banker Türkiye yöneticileri, bu yıl şubat ayında yaptıkları toplantı ile İstanbul'da biri Maslak ve diğeri Gaziosmanpaşa'da olmak üzere iki büyük proje hazırlığında olduklarını ifade etmişlerdi.

'EYLÜLDE BAKACAĞIZ'
CEO Gökhan Işık, özellikle AKP'ye açılan kapatma davasının ABD tarafında 'anlaşılamadığını' ifade ederek, "Biz açıklamalarımızı yapıyoruz. Ancak onlar için mevcut bir düzenin bozulup yeniden kurulması anlamsız" dedi. Işık, yabancıların mülk edinmesi ile ilgili düzenlemelerin de kafa karıştırdığını belirterek, "Önce yabancıların Türkiye'de mülk edinemeyeceği söylendi. Tabii bu büyük şok oldu. Onlara düzeltileceğini anlattık ve sonunda düzeldi zaten fakat kafa karışıklığı oldu bir kere" diye konuştu. Işık, erteleme kararının eylülde tekrar değerlendirmeye alınacağını ve ülkenin durumuna göre sürenin uzaması ya da sona ermesine karar verileceğini belirtti. Işık, Coldwell Banker'ın yatırımlarını yalnız Türkiye'de değil, Romanya, Bulgaristan gibi Balkan ülkeleri ve Japonya ile Kore'de de askıya aldığını söyledi. Işık, "Türkiye için 5 milyar dolarlık bir miktarın onayını almıştık. Coldwell'in toplam fonundan bu miktar bizim için açılmıştı. Gelişmeler böyle olunca parayı kullanmak için bekleyelim dediler. Ancak şu anda almak istediğimiz arsalar var ve ikna etmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Maslak ve Gaziosmanpaşa'daki arsaların kendilerine ait olduğunu sözlerine ekleyen Işık, "Her şey eskisi gibi olsaydı, şimdiye kadar bu projeler çoktan başlardı. 2008 sonuna kadar başlamamız lazım" dedi. Coldwell Banker, dünyanın en eski ve en yaygın emlak zinciri. Gayrimenkul alanında yatırım, yönetim ve danışmanlık yapan şirketin 2007 yılı işlem hacmi 425 milyar dolar.