kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
24 BİN YTL'YE SAAT VAR Sabri Acarsoy'un sattığı Versace saatlerin fiyatı bin 200 YTL ile 24 bin YTL arasında değişiyor.

"İngiltere'den sonra AB'de en çok Versace satılan ülkeyiz"

FATİH ATALAY
Dünyada yaşanan ekonomik krizden lüks saat sektörünün 'hiç' etkilenmediğini belirten Acarsoy, "2007'de 3 bin saat ile Avrupa'da İngiltere'den sonra en çok Versace satılan ülke olduk" dedi..
Versace saatlerinin Türkiye mümessili Acarsoy Saat'in sahibi Sabri Acarsoy, etkisi dünyanın yanısıra Türkiye ekonomisinde de hissedilen resesyonun( durgunluk) kendilerini hiç etkilemediğini belirtti. 2007'de sattıkları 3 bin adet saat ile Avrupa'da İngiltere'den sonra en çok Versace saat satılan ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Acarsoy, 2008 hedeflerinin 4 bin adet saat satmak olduğunu belirtti. Lüks otomobil satışları gibi lüks saat sektörünün de krizden 'kesinlikle' etkilenmediğini vurgulayan Acarsoy, Versace saatlerinin satış fiyatlarının bin 200 YTL ile 24 bin YTL arasında olduğunu, geçen sene 4 milyon YTL ciro yaptıklarının altını çizdi.

2.400 YTL ALTINA TALEP YOK
İsviçre'de yapılan bir araştırmaya göre fiyatları 3 bin 600 YTL'den yüksek olan saatlerin son 1 senede satışlarının yüzde 50 arttığına dikkat çeken Acarsoy, fiyatları 2 bin 400 YTL'den düşük olan saatlerin ise satışlarının yüzde 40 düştüğünü, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de lüks saatlerin satışlarında ciddi bir ivme kazandığını vurguladı.

'100 BİN YTL AĞIR GELİR'
Saat satışlarının yüzde 40'ının hediyelerden oluştuğunu kaydeden Acarsoy, "En hareketli dönem olan Sevgililer Günü, yılbaşı satışlarını 3'e katlıyor. Müşterilerimizin yüzde 60'ını kadınlar oluşturuyor. Yaş ortalamaları ise 30-35 yaş arası. Zaten 60-70 yaşındaki adam saat almıyor. O yaşta artık saat zevki kalmıyor. Her ay benden düzenli saat alan 30'a yakın müşterim var. Bugün en çok sattığımız saatlerin fiyatları 2 bin 500 YTL civarında. Fakat gelecek sene çıtamızı yükseltip bu ortalamayı 8-9 bin YTL civarında çekmeyi hedefliyoruz. Versace'nin 100 bin YTL'lik modelleri de var ama Türkiye şartlarına ağır gelir. Bugüne kadar sattığım en pahalı saat 1998 yılında IWC marka bir saatti. Fiyatı 475 bin frank idi" dedi.