kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Alpaslan Korkmaz

Bir gizemli yatırımcımız daha oldu!

Yatırım Ajansı Başkanı Yılmaz, dünyanın en büyük 50 şirketinden birinin 17 milyar dolar cirolu Doğu Avrupa, Rusya, Kafkaslar, Afrika Orta Asya ve Ortadoğu merkezini Türkiye'ye taşıyacağını söyledi..
Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, "Dünyanın en büyük 50 şirketinden biri, 17 milyar dolar cirolu Doğu Avrupa, Rusya, Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu ve tüm Afrika merkezini Türkiye'ye taşıyacak" dedi. Korkmaz, 'gizemli' şirketin adını 13 Haziran'dan önce açıklayamayacağını söyledi. Böylece, Türkiye, kısa bir süre önce Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın "5 bin kişiye iş sağlayacak 800 milyon Euro'luk yatırım için geceyarısı görüştüm" şeklinde açıkladığı, ancak ismini vermediği yatırıma benzer bir esrarengiz yatırıma daha kavuşmuş oldu. Alpaslan Korkmaz, yeni yatırımcıya ilişkin "Hepsi üst düzey yönetici olmak üzere Türkiye'de sıfırdan 300 kişilik istihdam yaratacak bu şirketi şu anda açıklayamıyorum" derken, 13 Haziran'da basın duyurusu yapacaklarını söylemekle yetindi.

BİLİŞİM ŞİRKETİ DEĞİL
Korkmaz'ın verdiği bilgiye göre, söz konusu şirketin yeni küresel yapılanması çerçevesinde halen Londra'da bulunan Avrupa merkezi ikiye bölünecek ve sadece Batı Avrupa pazarı Londra'dan yönetilmeye devam edecek. Korkmaz, bölgesel merkezini Türkiye'ye taşıyacak şirketin küresel bir dev olduğunu, bilişim şirketi olmadığını ve farklı sektörlerde birçok iştirakinin bulunduğunu ifade etti. Korkmaz'ın verdiği bilgiler ile dünyanın en büyük şirketlerinin sıralandığı Forbes ve Fortune dergilerinin listeleri karşılaştırıldığında ise, ortaya pek fazla seçenek çıkmıyor.

AÇIKLAMA 13 HAZİRAN'DA
Korkmaz'ın verdiği bilgiler arasında söz konusu şirketin birden fazla alanda faaliyet gösterdiği belirtildiği için, enerji ve finans şirketleri ile merkezi Londra'da olmayan şirketler elendiğinde, geriye General Electric (GE) ve Warren Buffett'a ait olan Berkshire Hathaway kalıyor. GE yetkilileri, böyle bir taşınmanın gündemlerinde olmadığını söylerken, Buffett'ın şirketi de zaman zaman satın alma projeleriyle gündeme gelse de Türkiye'de aktif bir şekilde yer almıyor. Ancak, Korkmaz'ın farklı verilere göre hazırlanmış bir listeden bahsediyor olması da olası. Bu nedenle, bu 'esrarengiz' yatırımcının kimliğini öğrenmek için 13 Haziran'ı beklemek gerekecek.
Haberin fotoğrafları