kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KANYONDA YASAKTAN DÖNÜLDÜ...Yasakla ilgili Kanyon’da ilginç bir tartışma yaşanıyor. ‘Açık hava mekânı’ olarak nitelendirilmesine karşın Kanyon’daki restoranlarda sigara yasağı uygulanıyordu. Ancak Kanyon yönetimi ile bir araya gelen restoran sahipleri bazı bölümlerde sigara içilmesi kararına vardıklarını belirtti.

Sigaraya AVM'de yasak geldi faturayı restoranlar ödedi

FATİH ATALAY
Alışveriş merkezlerinde uygulanan sigara yasağı burada faaliyet gösteren kafelerin işlerini düşürdü. AVM'ler dışında yasağın 2009'da uygulanacak olması "Onlar dolup taşıyor, biz sinek avlıyoruz" isyanına neden oldu..
Sigara yasağı başlayalı üç gün oldu ancak bu süre restoranların isyan etmesine yetti. Alışveriş merkezlerinde (AVM) yasağın başlamasına karşın bağımsız alanlardakiler için yasağın 1 yıl sonra başlayacak olması AVM'lerde yüzbinlerce dolarlık yatırım yapan işletmeleri sıkıntıya soktu. Midpoint'in ortaklarından Ayhan Çarıkçılar, "İşler yüzde 20 düştü" derken, alışveriş merkezindeki birçok restoran işlerini AVM dışındaki yerlere kaptırdıklarına dikkat çekti.

'HAKSIZ REKABET VAR'
19 Mayıs Pazartesi günü başlayan sigara yasağı AVM'lerdeki restoranlara ağır darbe indirirken, haksız rekabet eleştirilerini de artırdı. Haksız rekabet iddialarının nedeni; AVM'lerde sigara yasağının pazartesi gününden itibaren başlamasına karşılık AVM'ler dışındaki restoran ve kafelerde yasağın 19 Temmuz 2009'da başlayacak olması. AVM'lerin hemen dışındaki restoran ve kafelerin dolup taştığına işaret eden restoran sahipleri işlerinin düştüğüne dikkat çekiyor. Bu konuda en sıkıntılı olanlardan biri Midpoint Restaurant.

'% 20 KAYIP VAR'
Midpoint'in ortaklarından Ayhan Çarıkçılar, üstü açık olan Kanyon'da sigara yasağının uygulanmasının hatalı olduğunu, son iki günde sigara yasağı yüzünden yüzde 20 kadar ciro kaybına uğradıklarını ifade etti. Çarıkçılar, "Capacity (İstanbul Bakırköy) ve Panora (Ankara) alışveriş merkezlerindeki şubelerimizde sigara içmek serbest. Bugüne kadar Kanyon'da yasak. Yasanın içinde; 'Münferit alanlara sahip, havaları birbirine geçmeyen yerlerde sigara içmek serbesttir' hükmü var. Kanyon'da yasak olması son iki günde ciromuzda yüzde 20 kayba neden oldu. Bu kapsamda hukuki hakkımızın takipçisi olacağız. Kanyon'daki uygulama sorunu yönetim kaynaklı" dedi.