kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güler Sabancı ve Haluk Dinçer toplantıda bir arada.

Dalgaya rağmen yatırım sürüyor

Dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmanın etkileri ve iç siyasi belirsizlik sürerken Türkiye'ye yatırım hız kesmiyor. CarrefourSA, Krea Gayrimenkul ve Areva yatırımlarını artırırken, Allianz da Yapı Kredi Sigorta'ya talip oldu..
1- CarrefourSA 3 yılda 500 milyon YTL yatıracak
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CarrefourSA ile ilgili olarak, "Doğum, emekleme, yürümeye başlama ile 15'inci yaşa geldik. CarrefourSA olarak 15 yılda aldığımız yolu, geldiğimiz yeri önümüzdeki 3 yılda katlamayı bekliyoruz, koşacağız" dedi. CarrefourSA'nın Türkiye'deki 15'inci yılı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı, milyonlarca müşteriye dokunduklarını, bu nedenle büyük gurur duyduklarını söyledi. Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer de, bugün 20 hipermarket ve 102 süpermarkete ulaştıklarını hatırlatarak, cirolarının ise 2 milyar YTL seviyesinde olduğunu, bunun 3 yıl içinde 4 milyar YTL seviyesine çıkacağını dile getirdi. Dinçer, "Önümüzdeki 3 yılda 500 milyon YTL daha yatırım yapacağız. 6 bin yeni istihdam yaratacağız" diye konuştu. Planlarının ve hedeflerinin organik büyümeyle ilgili olduğunu, inorganik büyüme ve satın almaların bu rakamın içinde yer almadığını vurgulayan Dinçer, bundan sonra satın almalar konusunda da agresif davranacaklarını belirtti. Dünyada gıda fiyatlarındaki artış ve durgunluğa ilişkin de Dinçer, şöyle devam etti: "Yılın ilk 4 ayında Sabancı Holding'e bağlı perakende şirketlerinin sonuçları tamamen bütçelerimizin üzerinde. Türkiye artık yüzde 7-8 büyümeyecek, 4-5 büyüyecek."

2013 hedefi 350 süper, 60 hipermarkete ulaşmak
CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, 2013 yılında 350 süpermarket ve 60 hipermarkete ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Vicaire, "Türkiye'ye 15 yılda 2 milyar YTL yatırdık, bu yıl 100 milyon Euro daha yatırım olacak ve 4 hiper market ile 30 süpermarket daha açmayı düşünüyoruz. Hedefimiz çift haneli cirolar" diye konuştu.