kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Antares alışveriş merkezi açıldı
Ankara'daki alışveriş merkezlerine, dün açılışı yapılan "Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi'' de eklendi. Antares Proje Müdürü Uğur Göksel, törende yaptığı konuşmada, Antares Projesi'nin Türkiye'de yerli sermaye ile gerçekleştirilen en büyük gayrimenkul projesi olduğunu söyledi. Projenin, iş ve alışveriş merkezi ile rezidans şeklinde tasarlanmış, yüksek katlı toplam 6 bloku, 619 adet yüksek standartlı konutu içeren bir yaşam merkezinden oluştuğunu ifade eden Göksel, projenin tamamlandığında öngörülen toplam yatırım bedelinin 350 milyon dolara ulaşacağını belirtti.

Derin çaplı bir kriz beklemiyoruz
Eczacıbaşı Topluluğu CEO Erdal Karamercan, bu yıl içinde çok derin çaplı bir kriz beklemedikleri bildirdi. Karamercan, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) tarafından düzenlenen "İş Dünyası İçin Tehditler ve Fırsatlar" kongresi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Topluluğun, bir kriz değil, durgunluk senaryosuna göre bütçesini oluşturduğunu kaydeden Karamercan, bu senaryoyu aynen takip ettiklerini söyledi. 2009 için bir kriz beklentisi öngörülerinin bütçe dönemine girdikleri zaman netleşeceğini dile getirdi.

İnek, laleden sonra sıra ayakkabıda...
Cowparade sayesinde inek, İstanbul Belediyesi sayesinde lale heykellerine ev sahipliği yapan İstanbul şimdi de sokaklarında dev ayakkabıları sergilemeye hazırlanıyor. Sanatçıların 'Shoe- Art İstanbul 2008' kapsamında tasarlayacağı dev ayakkabı heykelleri, 1 Eylül'den itibaren İstanbul sokaklarını süsleyecek. Sinema Pazarlama AŞ (SİNPA) ortaklarından Ayşe Zorlu, heykellerin, 1 Eylül-31 Ekim arasında Hotiç'in ana sponsorluğunda İstanbul'da sergileneceğini söyledi.

'Ev tipi dondurmada hedefimiz Fransa'
Algida Pazarlama Direktörü Şükrü Dinçer, 2007'de Algida satışlarının litre olarak yüzde 42'sinin ev tipi dondurmadan geldiğini, bu yıl bunu yüzde 47'ye çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Algida'nın ev tipi dondurması Carte d'Or'un 15. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Dinçer, yıllık kişi başı ev tipi dondurma tüketiminin İngiltere'de 5.8, İtalya'da 4, İspanya'da 3.8, Fransa'da 3.4, Türkiye'de ise 1.15 litreyi bulunduğunu, hedeflerinin 5 yıl içinde 2.5 litre seviyesine çıkararak Fransa'ya yaklaşmak olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları