kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞELALE KADAK

Sırada The Luxury Collection var!

İstanbul sonunda hak ettiği yere doğru hızla ilerliyor. Bir biri ardına açılan lüks butik otellerin yanı sıra, en son Swissotel'in sahibi Hüsnü Özyeğin'in ünlü Japon restoranı Nobu'nun bir şubesini açacağını duyunca, 'Tamam artık' dedim.
İstanbul bugüne kadar sahip olduğu muhteşem tarihi zenginliği ve doğal güzelliğiyle bir türlü istediği kadar turisti çekemedi ama şimdi ünlü restoran markaları ve lüks otellerle dünyanın en çok para harcayan turistlerini çekmeye başlayacak.
For Seasons, boğazdaki yeni otelinde hummalı bir hazırlık dönemini yaşarken, W Hotel, Avrupa'daki ilk otelini Akaretler'de açtı bile.
Üstelik, İstanbul'daki bütün büyük otel zincirlerinin başında hep yabancı bir yönetici var ke, W bir ilki de gerçekleştirdi ve yönetici tercihini başarılı bir Türk otelciden yana kullandı. Dünyanın pek çok ülkesinde ünlü otel zincirlerinde çalışmış genç bir yönetici olan Göktuğ Özdemir'e emanet e1dilen W, anlatılanlara bakılırsa açıldığı günden bu yana yüzde 80 oranında bir doluluk yaşıyor. Üstelik bu oteldeki oda fiyatları 300 eurodan başlıyor.
Görünen o ki, İstanbul zincirlerini kırıyor. Otel ücretleri yukarı doğru çıktıkça, müşteri potansiyeli de artıyor.
Şimdi tabii devamı gelecek. Göktuğ Özdemir'le yaptığım sohbetten anlıyorum ki, İstanbul'da hemen yeni bir W daha açılmayacak. Ama onun yerine, W'nun sahibi olan Starwood Grubu'ndaki başka bir konsept oteli açılacak.
Açılması muhtemel otel, Starwood'un The Luxury Colleciton'ında yer alan otel konseptinden olacak.
Son derece lüks, mesela çok özel bir binanın içinde, butik ve şık. İşte bunun için W'yu Türkiye'ye taşıyan Serdar Bilgili, öncelikle The Luxury Collecton'a yakışacak bir mekan arayışında.
2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasına çok az bir süre kala, İstanbul oteller ve restoranlar adına büyük bir gelişme gösteriyor.
Dilerim bu hız kendini kültürel alanlarda da hissettirir.