kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hacer GEMİCİ
Enerji Hattı

Enerji Bakanı'nı nasıl bilirsiniz?

Dün bize ilginç gelen bir olay yaşandı. Servisteki bir arkadaşımızı bir anket şirketinden önce telefonla, "Bakanlıklarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Sizin de fikirlerinizi almak istiyoruz" diye aradılar. Ardından da bir arkadaş bizzat geldi. Kayıt cihazı ve anket formu çıkarıldı ve sorular sorulmaya başlandı.
' Enerji Bakanı Hilmi Güler'in uygulamalarını nasıl buluyorsunuz', 'Kamuoyundaki imajı sizce nasıl', 'Ne gibi değişiklikler olabilir' gibi sorular arka arkaya gelip de gazetecilik refleksi ile, "Bakanlıklarla ilgili dediniz, sadece Hilmi Güler'le ilgili soru soruyorsunuz? Siz kimin adına bu araştırmayı yapıyorsunuz" deyince aldığı yanıt, "Uluslararası bir şirket; adını açıklayamayız" oldu.
Arkadaşımız bu şartlar altında anketi yanıtlamayı kabul etmedi ve görüşme gergin bir şekilde sonlandı. Her şeye rağmen acaba Bakan Bey, "Kendi hakkında bir imaj yoklaması mı yapıyor" diye de düşünmeden edemedik. Hatta bakanlığa da bunu sorduk ve aldığımız yanıt, "Bizim böyle bir anketten haberimiz yok" oldu.
Yeniden nükleer santral ihalesinin gündeme geldiği bir ortamda gazetecilerden Enerji Bakanı Hilmi Güler ile ilgili bilgi toplayan ve imajını merak eden bu "Uluslararası şirket kim acaba" diye merak etmemek mümkün değil.