kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yasin Hayal

TBMM'den Hayal, Kaplan ve Perinçek'e cezaevi ziyareti

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Yasin Hayal'in "Beton aralıklarından yüzlerce solucan çıkıyor" şikayeti, TBMM komisyon üyelerini şaşırttı. Perinçek ise "Bugüne kadar gördüğüm cezaevlerinin en iyisi" dedi..
TBMM İnsan Hakları Cezaevleri İnceleme Alt Komisyonu, Tekirdağ ve Edirne F Tipi Cezaevleri'nin ünlü konuklarıyla görüştü. Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi Yasin Hayal, 'solucan' korkusunu anlattı. Ergenekon soruşturması nedeniyle cezaevinde olan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de "Yattığım cezaevlerinin en iyisi" dedi. Tekirdağ Cezaevi'nde bulunan Yasin Hayal'in "Burada çok solucan var. Beton aralıklarından yüzlerce solucan çıkıyor" sözleri şaşırttı. İnceleme heyetindeki bir milletvekili, "Solucandan korkuyor, Dink'in cinayetini nasıl organize etti anlamadım" dedi.

'BURASI SARAY'
İslam devleti projesinin mimarı Metin Kaplan, "Burası saray gibi. Almanya'da da cezaevlerinde kaldım. Almanya'daki zor cezaevi koşulları burada yok" dedi. Tek başına kalan Kaplan'ın odasında televizyon ve buzdolabı bulunuyor. İP Genel Başkanı Perinçek ise daha önce 3 kez cezaevinde yattığını ancak hiçbirinin bugünkü kadar konforlu olmadığını söyledi. Perinçek, "Bugüne kadar gördüklerimin en iyisi. Gayet memnunum. Bize geçmiş olsun denilemez. Önemli olan ABD'nin Türk ordusuna yaptığı darbe planı. Bunun taşeronluğunu ise Erdoğan'a yaptırıyorlar" iddiasında bulundu.

KÜRTÇE KONUŞMA
DHKP-C'nin bir süre önce Avrupa'da yakalanarak Edirne Cezaevi'ne konulan Ercan Kartal ise 'tecrit'ten yakındı. Kartal, "Haftada 10 saat ortak sohbet alanı olması gerekiyor. Bu uygulanmıyor" dedi. Her iki cezaevinde kalan PKK'lılar ise "Telefonla Kürtçe konuşmamıza izin vermiyorlar. Annem babam Türkçe bilmiyor ki konuşsun. Eğer Türkçe bilmediğini belgelersek o zaman kontrolle izin veriyorlar. Buna çözüm bulunmalı" diye yakındı. Heyet bazı PKK'lıların cezaevinde verilen Türkçe okuma yazma kurslarına gönüllü olarak katıldıklarını belirledi.
Haberin fotoğrafları