kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Telekulak krizi

ANKARA
Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Paksüt'ün kendisini takip edip dinlediğinden şüphelendiği siyah otomobil Ankara'yı karıştırdı..
AK Parti hakkındaki kapatma davası ile üniversitelerde türbana serbesti sağlayan Anayasa değişikliğinin iptali başvurunun incelemesi sürerken, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün aracının takip edildiği ve dinlendiği endişesi Ankara'da panik yarattı. Eşiyle birlikte Kavaklıdere'deki Ankara Tenis Kulübü'ne yemeğe giden Paksüt peşinden gelen arka camı siyah filmle kaplı Ford Connect marka araçtan şüphelendi. Durup araç şoförüne "Bizi mi takip ediyorsun" diye soran Paksüt, "söyleyemeyiz" yanıtı alınca Anakara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı aradı. Tenis Kulübü'ne gelen Yılmaz'ın araştırması sonucunda şüpheli aracın Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Mali Şube Müdürlüğü'ne ait olduğu ortaya çıktı.

ARKA LASTİKLERİ İNİK OTO
"Observasyon otosu" denilen, arka camları kapalı otomobilin Tenis Kulübü'nün karşısındaki Papermoon adlı restoranda yemek yiyen bir kişiyi takip ettiği öğrenildi. Bir emniyet yetkilisi "Sayın Paksüt'e durumu izah ettik, kendisi anlayışla karşıladı" dedi. Paksüt çiftinin ise yakın çevresine, "Daha önce de bu aracı görmüştük. Biz, Irak gibi riskli ülkelerde büyükelçilik yaptığımız için dinleme konusunda bilgi sahibiyiz. Her zaman, arka lastiği inik, camları filtrelenmiş araçları ayrıca dikkat ederiz. Dikiz aynasından bizi takip ettiğini anladık" dediği öğrenildi.