kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Erdoğan: Keşke 5-6 tane çocuğum olsaydı

Başbakan, ailelere yönelik "en az 3 çocuk" önerisini, "4 çocuğum var, samimi söylüyorum keşke 5-6 tane olsaydı" diyerek artırdı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan: Keşke 5-6 tane çocuğum olsaydı
Başbakan Tayyip Erdoğan daha önce ailelere yönelik "en az 3 çocuk" önerisini 5-6'ya çıkardı. Erdoğan, "Bunu 2040-2050 Türkiye'sini düşünerek söylüyorum. Dört tane var, keşke beş olsaydı, altı olsaydı.

'BEDELİ AĞIR OLUR'
AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Bizim için her gün Anneler Günü. Biz kalkıp da bir günü, Anneler Günü olarak ilan etmeyi, anaya saygısızlık olarak görürüz" dedi. Erdoğan, "Bizim inancımızda, değerlerimizde annelerin ayaklarının altı öpülür" diyerek, çocuk sayısı konusunda yine tartışmalara yol açacak şu sözleri söyledi: "Aileyi köreltmek, aileyi yok etmek. Bu anlayışa hiçbir zaman sıcak bakmadık, bakmıyoruz. Eğer Tayyip Erdoğan, 'En az bu ülkede her ailede 3 çocuk olmalıdır' diyorsa, işte bu düşünceyle diyor. Bunu söylerken 2040, 2050 Türkiye'sini düşünerek söylüyor. 2037 yılında yaşlanan bir nüfus dönemine giriyoruz. Ondan sonra bunun bedeli ağır olacak.'' Konuşmasını, "Ben halimden memnunum'' diye sürdüren Erdoğan, ''Ben öyle hamdolsun, çocuklarımla hemhal oldukça. Dört tane var, keşke beş olsaydı, altı olsaydı. Ama dörtte kaldı. Bütün bunları da samimi dileğim olarak söylüyorum. İnançlı olarak söylüyorum, bilimsel olarak söylüyorum" dedi. Toplumsal dokunun sağlamlığının aile yapısının gücüyle doğru orantılı olduğunu belirten Erdoğan, "3 çocuğu nasıl yetiştireceğiz?" eleştirilerine de şöyle yanıt verdi: "Efendim, 'İyi yetiştireceksin.' İyi yetiştirme olayı bizim sorunumuz, siyasilerin sorunu, devleti yönetenlerin sorunu."

PATİNAJ YAPIYOR
Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal'a yüklendi. Baykal'ın AB yöneticileriyle girdiği polemiği değerlendiren Erdoğan, "AB'nin laiklik karşıtı olduğunu söylemek akla ziyan bir hezeyandır. AB, demokratik laik değerlerin kurumsallaşması demektir" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: " Gelin mugalatayı bırakın; bu kafa karışıklığından kurtulun, Sizin bu muhalefet tarzınız, demokrasi anlayışınız, siyaset şekliniz Avrupa'da kendisine yer bulamayacağı gibi, çağdaş dünyada karşılık bulamaz." Erdoğan, Baykal'a yönelik eleştirilerin şöyle sürdürdü: "Bakıyorsun muhalefetin lideri ne diyor; 'Biz 30 yıl önce neysek, bugün de oyuz' Eh, güzel... O zaman sen, aynı yerde patinaj yapmaya devam et. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da benim milletim sana iktidar yolunu açmayacaktır.''