kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tanıklar anlatıyor

Yeni Haber
Amstaetten kasabasındaki ensest olayının ortaya çıktığı ilk günlerde tanık bulmakta zorlanan polis, birkaç gün içinde 100 kadar tanığın ortaya çıktığını bildirdi. Fritzl'in eski kiracısı: Elisabeth bodrum katına kilitlenmeden önce de babasının tecavüzüne uğramıştı...
Avusturya'da 24 yıl boyunca evin bodrumuna kilitlediği öz kızına tecavüz eden ve bu ilişkiden 7 çocuk sahibi olan Josef Fritzl'in 24 ve 32 yaşındayken de biri teşhircilik, biri de tecavüz olmak üzere iki ayrı suçtan mahkum olduğu belirlendi.

Viyana'da yayımlanan Österreich gazetesi, Yukarı Avusturya Eyaleti Emniyet Teşkilatı arşivindeki dosyalara dayanarak verdiği haberde, "Mevcut yasaya göre, adli sicil kayıtlarının 15 yıl sonra silindiğine" işaret ederek, polisteki dosyalarınsa muhafaza edildiğini bildirdi.Bu arada Johan Fritzl'in, kızı Elisabeth'i evinin bodrumuna kilitledikten sonra polise yaptığı "Kayıp başvurusunu" kanıt göstererek, kızının üzerine kayıtlı, arsa ve konut gibi mal varlığını da kendi üzerine geçirttiği belirlendi.

Fritzl'in sahip olduğu mal varlığını ipotek ettirerek Amstaetten kasabasındaki bir bankadan 2 milyon avro kredi aldığı ve emlakçılık sektöründe yaptığı yatırım nedeniyle büyük borç altında olduğu bildirildi.Fritzl'in piyasalara ve bankaya olan borçları nedeniyle ensest kurbanı kızı Elisabeth ve çocuklarının yasal olarak almaları gereken maddi tazminat şansını da yitirdikleri belirtiliyor.

Amstaetten kasabasındaki ensest olayının ortaya çıktığı ilk günlerde tanık bulmakta zorlanan polis, birkaç gün içinde 100 kadar tanığın ortaya çıktığını bildirdi. Polis yetkilileri, tanıkların çoğunun Johan Fritzl'in eski kiracıları olduğunu ancak, olay hakkında tatmin edici bilgi veremediklerini belirtti.

Fritzl'in eski kiracılarından Josef Leitner ile Alfred Dubanowsky, gazetecilere yaptıkları açıklamada, "Elisabet Fritzl'in babasının tecavüzüne uğradığını yıllar önce öğrendiklerini, ancak babası Johan Fritzl'den çekindikleri için polise gitmediklerini" söylediler.

Sapık baba Johan Fritzl'in evinin 1. katında 12 yıl boyunca kiracı olarak ikamet eden Alfred Dubanowsky, Österreich gazetesine yaptığı açıklamada, ensest kurbanı Elisabet Fritzl ile aynı yaşta olduklarını ve aynı okulda okuduklarını belirterek, "Elisabeth bodrum katına kilitlenmeden önce de babasının tecavüzüne uğramıştı" dedi.

Elisabeth'in aniden ortadan kaybolmasından sonra Johan Fritzl'in kiracılara "bodrum katına inmeyi yasakladığını ve inmeye kalkanları kira sözleşmelerini iptal etmekle tehdit ettiğini" anlatan Dubanowsky, "Fritzl'in eşi Rosemarie'nin de bu ilişkiden haberdar olduğunu ve bodrum katına sık sık yemek götürdüğüne tanık olduğunu" kaydetti.

Polisteki ifadelerinde, olay hakkında tutarsız ifadeler veren bazı tanıkların gazetecilere para karşılığında "çok önemli bilgiler" vermesi polisi de şaşkına çevirdi.Soruşturmayı yürüten polis şefi Franz Polzer, eski kiracıların polisteki ifadelerinde olay hakkında hiçbir şey bilmediklerini belirtirken, gazetecilere "çok bilgi vermelerine bir anlam veremediğini" söyledi.

PAPARAZİLER İŞ BAŞINDA

İnsanlık dışı olayın patlak vermesiyle Amstaetten kasabasında üslenen yabancı gazetecilerin de artık kasaba halkının tepkilerine hedef olduğu belirtiliyor. Ensest kurbanlarının tedavi edildikleri hastane ve polis yetkilileri, ''özellikle bulvar basını için çalışan paparazilerin, kurbanların ilk resimlerini çekebilmek için yasa dışı yollara başvurduklarını ve bir kare fotoğraf çekebilmek için hastane görevlilerine bir milyon dolar teklif ettiklerini" bildirdiler.Polis yetkilileri, paparazileri hastaneden uzak tutabilmek için hastane bahçesine termal kamera monte ettiklerini ve polis köpekleri yerleştirdiklerini belirttiler.

"CİNSEL SUÇ İŞLEYENLER HADIM EDİLSİN"

Avusturya'da cumhuriyet tarihinin en büyük "insanlık suçu" olarak adlandırılan bu olaydan sonra, koalisyon hükümetinin muhafazakar ortağı Halk Partisi (ÖVP) ile aşırı sağcı Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ), "cinsel suç işleyenlerin hadım edilmesini öngören bir yasa tasarısını" parlamentoya sunacaklarını açıkladılar.

İçişleri Bakanı Günther Plater de cinsel suç işleyenlerin adli sicil kayıtlarının bugünkü mevzuata göre 15 yıl sonra silinmesinin doğru olmadığını belirterek, "Adli sicil kayıtlarının ömür boyu muhafaza edilmesini öngören bir yasa tasarısı hazırlattığını" bildirdi.Öte yandan ilk itirafının ardından avukatının uyarısı üzerine susma hakkını kullanan sapık baba Johan Fritzl'in, soruşturma dosyasının tamamlanması halinde, 13 mayıs günü ilk duruşma için hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

AA