kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

The Economist: Baykal teflon

CİHAN
CHP lideri Deniz Baykal hakkında ağır eleştiriler içeren bir yazı yayımlayan İngiliz dergisi "CHP'nin teflon lideri" nitelemesi yaptı..
İngiliz The Economist dergisi, CHP lideri Deniz Baykal için "teflon" nitelendirmesinde bulundu. Dergi, bu haftaki sayısında, "Etkisiz muhalefet" başlığı altında CHP'ye ilişkin bir habere yer verdi. 22 Temmuz seçimlerine gidilirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanamaması halinde AK Parti'nin liderliğinden ayrılacağını söylediğini ve CHP lideri Deniz Baykal'ın da Rodos'a kadar yüzeceğini söylediğini hatırlatarak, şöyle yazdı: "Kimse, 69 yaşındaki liderin Rodos'a yüzmesini beklemiyordu. Ancak, en sıkı destekçileri bile Baykal'ın liderlikten ayrılacağını sanıyordu. 1992'de CHP'nin başına geçen Baykal, hiç seçim kazanamadı."

SÖZÜNE GÜVENİLİR
Economist, AK Parti'ye kapatılma davasının açılarak siyasi krizin tetiklendiğini belirterek, "Sözünü güvenilir bir muhalefet eksikliği Türkiye'nin kırılgan demokrasinin son siyasi krizden yara almadan kurtulması daha da zorlaştırdı" yorumunda bulundu. CHP'den 8 yıl önce istifa eden Tarhan Erdem'in CHP'nin "giderek artan oranda halktan koptuğunu ve milyonlarca laiklik yanlısı Türk'ün yüzlerini dönecek bir yer bulamadığını" söylediğini kaydeden dergi, CHP'nin yabancı düşmanı tavırları nedeniyle Sosyalist Enternasyonel'den çıkarılması çağrılarının da bulunduğunu hatırlatarak, "CHP'nin teflon lideri, bu durumla çok umursamadı" diye yazdı.