kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk lokumuna "Madonna" desteği

Yeni Haber
Yunan meslektaşlarına karşı lokumun Türkiye'ye ait olduğunu savunan ve mücadelesi İngiltere'de The Times gazetesinde de yayınlanan Adanalı lokumcu, son albümünün ilk parçasında ''Turkish delight'' (Türk lokumu) ifadesini kullanan ünlü ABD'li şarkıcı Madonna'ya, desteği için bir kutu lokum gönderdi.

Lokum imalatçısı Adnan Özdoğru yaptığı açıklamada, Adana'da 1900'lü yıllardan beri üç kuşaktır üretimini gerçekleştirdikleri Türk lokumunu Yunanistan'ın sahiplenmeye çalışmasını kabullenemediğini ve bu konudaki mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti.

Guinness Rekorlar Kitabı tarafından ''dünyanın en başarılı kadın şarkıcısı'' olarak ilan edilen Madonna'nın, kısa süre önce çıkardığı albümü ''Hard Candy''nin ilk parçası ''Candy Shop''un sözleri arasında ''Turkish delight'' ifadesini duyduğunda çok mutlu olduğunu belirten Özdoğru, ''Bu sözlerle tüm dünyanın tanıdığı Madonna da lokumun Türkiye'ye ait olduğunu tescillemiş oldu'' dedi.

Özdoğru, teşekkür etmek amacıyla, Madonna'nın ABD'de ''Maverick Films, 9348 Civic Center Dr. 3rd Floor Beverly Hills, CA 90210 USA'' adresindeki fan kulübüne kendi üretimi olan özel ''Oskar lokumu''ndan kargoyla bir kutu gönderdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Lokum kutusuna, 'Türk lokumu üreticilerine desteğiniz için teşekkür ederim' şeklinde İngilizce bir not da iliştirdim. Madonna evrensel bir isim. Dünyanın her ülkesinde tanınan, milyarlarca dinleyicisi olan bir mega star. Şarkısını dinleyen, Nijerya'daki, Hindistan'daki, dünyanın her ucundaki hayranları, Türk lokumunu merak edecekler. Hemen internetten arayacaklar ve tatmak isteyecekler. Türkiye'yi tanıyacaklar. Bundan da önemlisi, Yunanlı lokum üreticilerinin iddiaları, evrensel bir isim tarafından çürütüldü. Bu şarkı tüm dünyanın lokumu 'Türk lokumu' olarak bildiğinin kanıtı.''

VEFA BORCU

Özdoğru, Madonna'nın, mücadelesine şarkısıyla verdiği desteğin kendisini duygulandırdığını ve vefa borcu hissettiğini belirtti.

Yeni geliştirdiği, içerisinde bal ve afrodizyak özellikli ürünlerin bulunduğu yeni lokumumun ismini ''Madonna lokumu'' koyacağını ifade eden Özdoğru, ''Üzerinde çalıştığım yeni lokumum, canlandırıcı özelliği ve adeta gençlik iksiri özelliğiyle, son albümünde hareketli parçalarıyla öne çıkan Madonna'nın kişiliğine ve imajına da son derece uygun. Üretime geçtiğimde, 'Madonna lokumu'ndan kendisine de yollayacağım'' diye konuştu.

''Candy Shop'' parçasının ilk paragrafı şöyle:

See which flavor you like and I'll have it for you
Come on in to my store, I've got candy galore
Don't pretend you're not hungry, I've seen it before
I've got TURKISH DELIGHT baby and so much more

AA