kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BODRUM AVRUPA YAKASI

Sosyetik iskeleler kaldı 'orta direğinkiler' yıkıldı

Alp ARBAK SABAH
Bodrum Göltürkbükü'nde orta gelirlilerin rağbet ettiği 'Anadolu Yakası'ndaki iskeleler yıkılırken, sosyetik Avrupa Yakası'ndaki iskelelere ise henüz dokunulmadı. Turizmciler tepkili: Başkan cesaret edemedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sosyetik iskeleler kaldı 'orta direğinkiler' yıkıldı
Bodrum'un sosyetik beldesi Göltürkbükü'nde, halk arasında "Anadolu Yakası" olarak bilinen ve daha çok orta halli vatandaşlara hizmet veren sahildeki iskeleler yıkılırken, sosyetik iskelelerin bulunduğu "Avrupa Yakası'nda" ise yıkım olmadığı gibi yeni iskeleler yapılıyor, bazıları da genişletiliyor. Anadolu Yakası'nın sahil kısmındaki iskeleler 3 ay önce yıkıldı ve düzenleme çalışmaları başlatıldı. Ancak çalışmaların izinsiz yapıldığı anlaşılınca, kaymakamlık tarafından 20 gün önce durduruldu. Bu arada Göltürkbükü'nde Avrupa Yakası olarak adlandırılan ve daha çok sosyetik iskelelerin olduğu bölüm ise, bu yıl yapılan sahil düzenleme çalışmalarına dahil edilmedi. Sosyetenin rağbet ettiği iskelelerde sezon hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor, hatta bazıları genişletiliyor.

'ONLARIDA YIKACAĞIZ'
Göltürkbükü Belediye Başkanı Anavatanlı Halil İbrahim Kaynar "sosyetik iskelelerin" de 5 ay içinde yıkılacağını ve kimseye iltimas geçmeyeceklerini belirterek, "En geç sezon sonunda diğer taraftaki iskeleleri de yıkacağız" dedi. Avrupa Yakası'nda bulunan Fidele Beach Club'ın işletme müdürü Yelda Gören de, "Bu taraftaki işletmelere A ve A+ müşteriler geliyor. Müşterilerimiz güneşlenmek ve yüzmek için iskeleleri tercih ediyor. Ancak kanuna karşı boynumuz kıldan ince" diye konuştu.

100 ESNAF DİLEKÇE VERDİ
Göltürkbükü beldesinde 22 yıldır otel işleten Taşkın Bıçak ise, başkanın "sosyetik iskeleleri" yıkmaya cesaret edemediğini iddia ederek şöyle konuştu: "Başkan Kaynar, sezon öncesinde gariban esnafın bulunduğu bölgedeki iskeleleri yıktı. Sosyetenin bulunduğu bölgedeki iskelelere ise dokunmayı bırakın, iskeleler bu yıl daha da çok arttı. Sosyete bu yıl da motoryatları ve jet-skileri ile iskelelere demirleyecek ve kimse dokunamayacak. Bu konuyla ilgili 100'e yakın esnafın sıkıntısını belirten dilekçeyi belediyeye ve kaymakamlığa verdik. Bir taraf iskeleler üzerinden para kazanırken, iskelesi yıkılan esnaf bu avantajdan yararlanamayacak." Bu arada Göltürkbükü'nde denize sıfır villası bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, deniz kıyısını duvarla çevirerek kapattığı, villasının önünden sahile geçmenin mümkün olmadığı, villanın önüne ise özel plaj ile iskele yapıldığı da görüldü.
Haberin fotoğrafları