kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CHP üyesi ekonomist yazar Hurºit Güneº...

Psikologa 'Bilgileri sızdırdın' davası...

Orhan YURTSEVER SABAH
Ekonomist Hurşit Güneş, iki kızını yolladığı psikologundan, elde ettiği bilgileri eski karısına verdiği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Psikologun altı yıla kadar hapsi isteniyor..
Eski Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in oğlu, CHP'li ekonomist-yazar Hurşit Güneş, kızlarını gönderdiği psikolog Berta Adato Saporta hakkında, danışma sırasında elde ettiği bilgileri boşandığı eşi Esra Yazıcı'ya verdiği gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Berta Adato Saporta'nın kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymaktan 1.5 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hurşit Güneş'in 10 Aralık 2007'de çocukları için destek almak amacıyla psikolog Berta Adato Saporta'ya başvurduğu belirtildi.

'RAPOR YAZIP EŞİNE VERDİ'
Saporta'nın danışma sırasında elde ettiği birtakım bilgileri Esra Yazıcı'nın talebiyle rapor haline getirdiği ve daha sonra bunu, Hurşit Güneş'in bilgisi dışında Esra Yazıcı'ya verdiği anlatıldı. Esra Yazıcı'nın söz konusu rapora dayanarak Hurşit Güneş'e karşı İstanbul 1. Aile Mahkemesi'ne velayetin kaldırılması davası açtığı da ifade edildi. Suçlamaları reddeden Berta Adato Saporta ise şöyle dedi: "2006 Eylül'ünde Esra Yazıcı, iki kızının ruh sağlıklarıyla ilgili destek istedi. Seanslarda çocukların ruh sağlığı için birtakım bilgileri aldım. Ancak bu bilgileri, özel hayatı ihlal edecek şekilde kimseyle paylaşmadım."

'YAZDIĞIM RAPOR BİLİMSEL'
Rapordan baba Hurşit Güneş'i haberdar etmediği gerekçesiyle kendisine Türk Psikologlar Derneği tarafından uyarı cezası verildiğini de ifade eden Saporta, "Esra Yazıcı, içeriğini bana anlatmadığı bir dava açacağını söyleyerek rapor talebinde bulundu. Ben de anne ve babanın sorunlarını bilmeden yalnızca bilimsel nitelikte bir rapor düzenleyip kendisine verdim. Bu raporu velayetin değiştirilmesi veya etkilenmesi amacıyla yazmadım" diyerek kendini savundu.