kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
FELEKTEN BİR GÜN ÇALDILAR PKU hastası minikler, Serhan Arslan’ın ‘Fenil Usta’ olarak sahneye çıktığı oyunla neşeli anlar yaşadı.

Çikolata yasak çocukların günü

Hande ŞARMAN / HABER MERKEZİ
İLİŞKİLİ HABERLER
Çikolata yasak çocukların günü
Kalıtsal ve doğuştan bir hastalık olan ve kısaca PKU olarak bilinen "fenilketonüri" yüzünden hayatları boyunca şeker, pasta, çikolata, et ve süt ürünleri tüketmeleri yasak olan çocuklar, kendileri için özel olarak organize edilen Çocuk Şenliği'nde doyasıya eğlendi. Hastalığa, hasta çocukların ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için organize edilen "PKU (fenilketonüri) Çocuk Şenliği" İstanbul Topkapı'daki Eresin Otel'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Sevilen oyuncu Serhan Arslan'ın "Fenil Usta" olarak sahneye çıktığı aktivitede çocukların bir kısmı şiir okurken, bir kısmı da şarkı ve türkü söyledi. Sadece sebze ve meyveyle beslenen çocuklar, kendileri için özel olarak organize edilen şenlikte renkli kostümleri ve makyajlarıyla sahneye çıktı.

350 ÇOCUK HASTA DOĞUYOR
Şenliği organize eden "PKU Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği" üyeleri, çocukların diyetlerine uymadıkları takdirde, zihinsel ve gelişimsel gerilik oluştuğu konusuna dikkat çekti. PKU Derneği Başkanı Fatma Özyurt da, Türkiye'de yılda 350 çocuğun bu hastalıkla doğduğunu belirterek, "ABD'de tek bir damla topuk kanıyla 50 kadar hastalık taranıyor. Bizdeyse bu rakam sadece iki. Bu çocuklar için yurtdışından getirilen gıdaların sadece bir kısmını sigorta karşılıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları